Rising Inflatie Voorkomt Knippen in Rentetarieven

Er wordt beweerd dat zodra de "spike" van de inflatie is voorbij de Bank of England zullen beter geplaatst zijn om de rente te verlagen. Een Raad van hypothecaire kredietverstrekkers woordvoerder verklaarde dat de MPC (Monetary Policy Committee), niet in staat zijn om de rente te verlagen, omdat de inflatie is te hoog.

Echter, zodra deze piek van de inflatie is doorgegeven, is er de gelegenheid voor de basisrente van de rente worden verlaagd, aldus de zegsman. Momenteel, de basisrente vastges
De Bank MPC vergadert eenmaal per maand in te stellen van de basisrente, en het besluit wordt bekendgemaakt op donderdag van de eerste volle week elke maand. De besluiten van de vergadering kan iedereen in het land van kracht, als het zou kunnen de rente van invloed betalen hun persoonlijke lening, gedekte leningen of andere leningen.

Een woordvoerder van de Raad van Mortgage Lenders zei: 'Tot het evident is dat de piek in de inflatie is voorbij, we verwachten niet dat dat de Bank in staat zal zijn om de rentetarieven te verlagen. Als het duidelijk is dat we over de piek in de inflatie, de Bank meer geloofwaardigheid wanneer zij verlaagt rente naar aanleiding van een vertragende economie. "

Hij toegevoegd dat dergelijke stap zou doeltreffender in het leveren het beoogde resultaat dan een druppel in de basisrente van interessen op de huidige tijd. Ook zou het helpen om het vertrouwen in de Bank of England en zijn beslissingen te stimuleren, stelde hij voor.

Cijfers gepubliceerd door het Office of National Statistics eerder deze maand is gebleken dat het indexcijfer van de consumptieprijzen, die op 4,4 per steeg procent twee maand geleden, is getroffen door 13,7 procent stijging van de voedselprijzen in de loop van dit jaar. Dit was voornamelijk vanwege een stijging van de kostprijs van vlees, het onderzoek aangegeven. Brood, granen en aardappelen hebben ook gezien prijsstijgingen in de loop van de afgelopen jaar.

In gerelateerd nieuws, een studie uitgevoerd door uSwitch eerder dit jaar bleek dat de belastingen opgelegd aan bestuurders in het Verenigd Koninkrijk zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor de consument meer betalen aan de pomp dan hun Europese leeftijdsgenoten. Inderdaad het onderzoek bleek dat de Britten gemiddeld 119p betalen voor elke liter brandstof gekocht op het voorterrein, dat gemiddeld 20 procent meer dan wordt uitgekeerd aan pompen in heel Europa. Inderdaad het onderzoek vonden de goedkoopste brandstoffen waren gevestigd in Spanje, waar liter benzine kost gemiddeld 23p minder dan het hier doet in het Verenigd Koninkrijk. En de keuze voor een lening om te helpen de kosten van een meer zuinige auto kan een optie open voor consumenten die vinden dat reizen naar het benzinestation zijn al te vaak laten wachten.

No comments:

Post a Comment