Diefstal van de Identiteit - Wie gebruik maakt van uw creditcard?

Soms krijg je een schok wanneer u uw creditcardrekening te openen, en het is niet alleen vanwege de fenomenale bedrag dat u besteed aan kleding vorige maand. Af en toe kan er transacties worden op uw credit card afschrift die er niet uitzien bekend. Soms is dit een eenvoudige bancaire fout, maar dat is de aandacht waard, want je kan een slachtoffer van identiteitsdiefstal.

Wat is identiteit diefstal?

Identiteitsdiefstal is de diefstal van persoonsgegevens, dat kan worden gebruikt om person
Tekens van identiteitsdiefstal

Afgezien van de verschijning van onbekende transacties op uw creditcard-of bankafschriften, andere tekenen van identiteitsdiefstal worden:

- Aan de rekeningen of ontvangstbewijzen voor goederen of diensten je hebt besteld niet

- Vervoer afgewezen voor een creditcard of lening ondanks het feit dat een goede credit rating

- Vaststelling van een mobiele telefoon contract is ingesteld in uw naam zonder uw medeweten

- Ontvangst brieven van advocaten of een schuld verzamelaars voor de schulden van dat je weet niets over

- Uw bericht vermist

- Iemand lijkt te knoeien met uw vuilniszakken

Hoe werkt identiteitsfraude gebeuren?

Er zijn vele manieren waarop identiteit fraudeurs kunnen houden van uw persoonlijke informatie te krijgen. In sommige gevallen kan dit door middel van diefstal van uw portemonnee, inbraak van uw huis, of gestolen uit uw brievenbus. Identiteit fraudeurs naar persoonlijke informatie zoals uw naam, adres, geboortedatum en ga zo maar door. Deze kunnen hen helpen om het opzetten van nieuwe identiteiten en zelfs frauduleuze bedrijven.

Overige manieren om het stelen van uw identiteit omvatten:

- Afleiding van uw post door middel van een adreswijziging formulier

- Hacking in uw computer het bezit komen van prive-informatie te krijgen

- Controle op ATM-transacties of het gebruik van speciale apparatuur om uw pincode te krijgen

Fraudeurs die in het bezit komen van uw persoonsgegevens vindt het gemakkelijk om bankrekeningen te openen, krijg kredietkaart, leningen, paspoorten, rijbewijzen en voordelen in uw naam. Ze zijn waarschijnlijk niet streng te zijn over betalingen op tijd, dus is het uw credit rating die zullen worden getroffen.

Hoe beschermt tegen identiteitsfraude

Er bestaan vele manieren om het moeilijker maken voor identiteit fraudeurs aan te houden van uw persoonlijke informatie te krijgen. Allereerst krijgt een kopie van uw persoonlijk krediet-bestand van tijd tot tijd. Dit is goedkoop en u in staat zal zijn om te zien of er iemand een aanvraag heeft ingediend voor krediet op uw naam.

Laat de banken en credit card bedrijven weten wanneer je wilt verhuizen en krijg doorgestuurd je mail. Dit maakt het moeilijker voor iemand om uw brieven en identiteit te stelen. Tegelijkertijd is het de moeite waard dat niemand is uw e-mail te buigen zonder uw toestemming.

Houd persoonlijke documenten in een gesloten kast, veilig of lade of bij een bank kluis. Inkomsten moeten worden versnipperd onmiddellijk als u niet wilt dat ze. Ze weg te gooien maakt het gemakkelijk voor fraudeurs om creditcardnummers te krijgen. Indien de persoonlijke documenten (paspoort, rijbewijs, credit cards, betaalkaarten en dergelijke) verloren of gestolen onmiddellijk het verslag van het verlies.

Tot slot, houd uw pincode en uw wachtwoorden veilig te stellen. Des te minder mensen die weten over hen, hoe kleiner de kans ze te krijgen in de verkeerde handen.

No comments:

Post a Comment