Bankpraktijken

Bankieren zoals we het nu kennen, is een stuk anders uit toen voor het eerst het licht zag van de dag alle die eeuwen geleden.

Het was rond het derde millennium voor Christus toen het bankwezen begon te verschijnen in de wereld. Maar toen mensen gebruikt om naar tempels om hun wereldse zaken op te slaan. Het was niet het geld dat mensen terug gestort maar dan verschillende soorten van graan. Later begonnen de mensen om zulke dingen depot als hun vee, landbouwwerktuigen en edele metalen.

De< tempels werden geacht op het moment de veiligste plek voor mensen om hun waardevolle grondstoffen te houden zijn. Priesters zouden bieden ook leningen aan bepaalde personen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de oude Grieken en Romeinen geavanceerde bancaire systemen die worden toegepast door niet alleen tempels, maar ook burgerlijke samenleving and particuliere instellingen gebruikt. Deze systemen opgenomen leningen, deposito's, valuta-uitwisseling en munten validatie.

Er was een veel betere regulering van de financiële instellingen en bancaire praktijken toen en geldschieters van de dag bijgehouden register van hun transacties. Zoals de vijandigheid van de Kerk en de val van het Romeinse Rijk kwamen op ons de noodzaak voor banken was minder belangrijk voor mensen.

Later werd de kerk verboden rente in rekening brengen. Dit leidde tot de opkomst van de religies, zoals de joden en de Templar Knights of het beoefenen van bankieren.

Het was een familie van de Italianen wel de Lombard, dat voor het eerst geïntroduceerd ons dubbel boekhouden. Het Italianen leken om de Joden te vervangen in de banksector. Een andere Italiaanse familie de Medici-familie genaamd later bezweken aan een Duitse familie Fugger genoemd. De Fuggers dynastie later ging uitgroeien tot de grote bankiers van prinsessen en de paus.

Het begin van de 16de eeuw bracht ons het systeem waar kooplieden mochten hun geld toegang vanaf andere plaatsen zonder de overdracht van eventuele fysieke geld, en ook de ontwikkeling van de controles. Gedurende de 17e eeuw werd dit systeem begonnen om meer geaccepteerd in de samenleving. Dit systeem geleidelijk aan groeide uit tot het systeem dat we nu vandaag de dag gebruiken.

No comments:

Post a Comment