De dood van Homo Economicus - Index Tracking of niets?

Actieve Stockmarket investering is niet voor de onervaren

Economen en politieke filosofen van Adam Smith, John Stuart Mill lange hield vast aan het idee van de mens als een rationeel wezen, een die hun eigenbelang ten minste inspanning en risico's voor zichzelf te maximaliseren. Dit schepsel - nagesynchroniseerde Homo economicus door zijn tegenstanders - is een soort van perfecte rekenmachine afwegen risico's en beloningen en het maken van logische keuzes in haar eigen belang. Eigenlijk is he
Net als Mr Spock zonder oren, groene bloed, geest melding en nieuwsgierig wenkbrauwen.

Rationeel is slecht gedragen

Natuurlijk, de meeste mensen niet echt gedragen als dit; de hele wereld is een veel Messier plaats die door allerlei andere soorten van mensen die niet economen en wier gedrag is vaak niet in hun eigen belang. Wat niet wil zeggen dat dit niet vreemd gedrag kan volkomen rationeel in enkele betekenis. Er heeft een hele reeks populair-wetenschappelijke boeken verschenen in de laatste jaren gewijd aan de uitleg van de economische ratio achter de schijnbaar de meest onlogische stukken van het gedrag.

Toch, op een algemeen niveau, kunnen we er redelijk zeker dat de perfecte economisch rationeel persoon een fantoom omdat de mensen zijn er veel dingen rijden ze andere dan een gewone economisch belang. Er is seks en sport, bijvoorbeeld. Dus dat dekt ongeveer de helft uit de bevolking. Geslacht angst, in de vorm van mijn vrouw, die goede zal dit lezen het bewijs voor mij, kan ik niet van het aanpakken van de andere helft.

Het probleem voor de klassieke economie

Anyway, een paar honderd jaar waren economen best bereid om te leven met het begrip Homo economicus, in weerwil van de dagelijkse bewijs overal om hen heen, en gelukkig toegepast op allerlei verschillende dingen, waaronder uiteraard de aandelenmarkt. Investing rationeel rationele mensen betekende, duidelijk, dat de prijzen van aandelen op de beurs zouden gaan om alle van de huidige informatie die, even duidelijk, betekende dat het was gewoon onmogelijk voor iemand om consequent winnen van de andere markten dan door geluk weer te geven.

Omdat dit vanzelfsprekend niet het geval als een hele cohort van waarde-georiënteerde, gelijkgestemde particulieren gehouden op het verslaan van de markt jaar in jaar uit kan men ervan uitgaan dat de economen zouden hun modellen een beetje nadenken. In het algemeen, hoewel zij bij voorkeur uit te oefenen alle toeschrijven aan geluk outperformance totdat hij kreeg tot het punt waar als iemand wierp hoofd van een meer tijd zij dreigden hun model naar huis te nemen en weigeren uit te komen meer te spelen.

Dat zal zijn, uh ... hoofden dan opnieuw.

Prospect Theorie

In de tussentijd andere mensen begonnen onderzoek naar de problemen een beetje strenger en in 1979 gepubliceerd Kahneman en Tversky een alternatief voorstel, bekend staat als Prospect Theorie gebaseerd op de observatie dat de mens verschillende soorten van situaties verschillend worden behandeld, hoewel de werkelijke risico's zij te maken hadden met zijn rationeel hetzelfde. Zij toonden aan dat mensen - beleggers - waren meer risicomijdend als het gaat om bescherming van een winst-dan waren ze in het proberen om een verlies te herstellen.

Dus, in feite, als iets mis ging met een voorraad Ze hielden de theorie, verklaarden dat zij meer kans om het te verkopen als ze in de winst dan wanneer zij bezig was met een verlies. Dit is inderdaad onlogisch, aangezien het is hetzelfde bedrijf met de dezelfde mogelijkheden. Indien de investeerders zouden ze werkelijk rationele besluiten of te verkopen of niet is gebaseerd op de huidige informatie - materieel geschiedenis is irrelevant of een aandeel op dit moment een goede investering is of niet.

Maar het lijkt erop dat dit besluit is in feite sterk vertekend door hun persoonlijke geschiedenis, en dus dat het besluit niet echt een rationele. Exit Homo economicus: deze asymmetrische vertekening van economisch gedrag is niet te verklaren het kader van de klassieke economie en het uitzoeken dit uit was de eerste stap in de ontwikkeling van een moderne theorie van de behavioral finance uit te leggen hoe mensen echt gedragen wordt geplaatst in de positie van het beheer van hun geld. Prospect theorie niet alleen uitleg over de dispositie werking - de onwil om te erkennen winsten door de verkoop met verlies - maar ook andere waargenomen gedrag onverenigbaar met een rationele economische mens.

Zo is er de pseudocertainty effect, wanneer door een situatie met de formulering hetzelfde resultaat anders kan je groepen van mensen om u volledig het tegenovergestelde antwoord. Het is een eng, maar perfect herhaalbaar experiment, dat moet je doen fronsen ten zeerste de volgende keer zie je het resultaat van een opiniepeiling beweren, goed, vrijwel alles. Deze psychologische vertekeningen zitten diep en we vrij veel in ontkenning over hen allen, de hele tijd. Immers, niemand van ons graag denken dat we iets anders dan in de controle van onszelf. Alleen zijn we niet.

Getting out van het Laboratorium

Hoewel Prospect Theorie zeker tikte in iets heel herhaalbare niet iedereen is volledig van overtuigd dat Homo prospectus is meer dan de echte homo economicus. Een van de langst lopende argumenten in de psychologie is tussen degenen die geloven dat het onderwerp moet de methoden van de harde wetenschappen repliceren en degenen die geloven dat je niet kunt mensen uit hun reële omgevingen en maak iets nuttigs. De schoonheid van laboratorium op basis van experimenten zoals deze gebruikt door Kahneman en Tversky is dat je controle voor wat bekend staat als verstorende variabelen. Dat zijn dingen die zouden kunnen verstoren de specifieke kenmerken die u geïnteresseerd bent in het onderzoeken.

De tegenstanders van de aanpak beweren dat dit het punt mist - als u een mens uit zijn normale omgeving geen normaal gedragen en de bevindingen je niet kan worden, toegepast op real-world gedrag. Als prospectlijsten Theorie en de daaropvolgende onderzoek in de dezelfde geest zijn gebruikt om de echte wereld de handel toe te passen is dit niet een onbelangrijk punt en een aantal economen hebben opgenomen om te onderzoeken of haar bevindingen repliceerbaar in normale, alledaagse samenleving. Het bewijsmateriaal is, meer of minder, dat ze - maar niet de hele tijd. Achter dit is een kritische les voor iedereen die tot de handel beginnen op de aandelenmarkt.

John Lijst: Are You Experienced?

De econoom John A. Lijst staat bekend om het nemen van zijn experimenten van het laboratorium en in de echte wereld. Hij vermoedde dat de effecten op het gedrag wordt getoond door de Prospect Theorie kan ten dele worden facetten van de ongewone omstandigheden waaronder de experimenten zijn uitgevoerd. Dus ging hij naar buiten en voerde een bos van experimenten buiten het laboratorium met behulp van sport memorablia. Samenvattend zijn de conclusies - onervaren ondernemers tonen de tendensen in het laboratorium aangetoond terwijl meer ervaren degenen niet (zie bijvoorbeeld (1)).

In essentie, ervaring kunt u overschrijven de vooroordelen dat vooruitzicht Theorie onthult. Voor mensen begint investing actiever in de aandelenmarkt Dit zijn verontrustende resultaten opgeleverd. Ten eerste zijn ze het risico lopen gewoon om fouten te maken vanwege hun onervarenheid. Ten tweede zijn ze waarschijnlijk op een ernstig nadelig zijn voor de meer ervaren ondernemers. Meer of minder je moet veronderstellen dat als u maken geld u bent gewoon geluk terwijl als je verliest it ... Nou, zeg moet je niet verrast wordt.

Beginners zijn ofwel geluk of Slecht

Ik kan niet denken van de vele tegenargumenten bij deze. Uiteraard zijn alle handelaren onervaren ergens begonnen maar in meeste gevallen die ik heb ontmoet, succesvolle aandelenmarkt beleggers ontvangen hun ervaring professioneel in zekere zin - niet altijd in de aandelenmarkt, maar zeker op enkele verwante gebied waar ze een grimmig uit de eerste hand inzicht dat de prijs die je betaalt voor iets kan niet nog ongeveer overeen met de reële waarde ervan. Het is best om deze lessen te leren met andere mensen geld.

Serieus - Ik kan denken van de weinige redenen waarom iemand moet een onervaren persoon aan te bevelen actief investeren in de aandelenmarkt. Als u - start zeer klein, verwachten dat alles te verliezen en denk niet dat in het vroege succes is dat je slim. Uw beste weddenschap is een opkomend tij, maakt het ons allen uitzien financiële wizards.

(1) http://www.fieldexperiments.com/ neoklassieke theorie versus Prospect Theorie: het bewijs van de markt, John A List Econometrica; maart 2004; 72, 2; ABI / Inform Global, pg. 615

No comments:

Post a Comment