China's financiële toekomst

Napoleon China heet de "slapende draak", en profeteerde "als het ontwaakt, de wereld zal doen schudden". Zou hij geweten hebben van de omvang van zijn voorspelling in 1803? Vandaag, in het jaar 2008, dat machtige draak stijgt. de economische expansie van China heeft gemaakt krantenkoppen, gezien ongekend directe investeringen en geduwd aan weerhaakjes handel met de VS en Europa over de grenzeloze handelstekorten. De aandelenmarkten hebben de Shenzhen Stock Exchange en de Shanghai Stock Exchange,< tot nieuwe hoogten gestegen deze zomer. financiële toekomst van China zal uiteindelijk, ten minste eens ingewijden, worden beschikbaar gesteld voor de handel op het nieuwe China Financiële Futures Exchange (CFFEX) aan het eind van dit jaar. De Shanghai Shenzhen 300 Index (CSI300) toekomst wordt gezien als de volgende stap in de ontwikkeling van het kapitaal van China markten.

Momenteel is de belegger kan slechts winst als de index omhoog gaat bevoorraden. Met de introductie van de index futures, zullen beleggers in staat zijn om geld te verdienen wanneer de index daalt. Daarnaast zal fondsbeheerders in staat zijn om hun portefeuilles af te dekken efficiënter te maken. Leo Melamed, de legendarische "vader van de financiële toekomsten 'en oprichter van' s werelds eerste financiële Futures Exchange, de Chicago Mercantile Exchange (CME), zei in een toespraak op een financiële innovatie forum onlangs in China" De Chinese aandelenmarkt leek te groeien te snel. Ik ben niet zeker of het is oververhit. Maar hoe hoog het aandeel prijzen zijn niet rechtstreeks verband houdt met de aftrap van de index futures, omdat het derivaat zelf een hedging instrument. "

Laatst maand juni heeft de CFFEX bekend dat het China Securities Regulatory Commissie (CSRC) had de handelsdag regels van de CSI300 een belangrijke stap in de richting van de lancering van het vasteland van de eerste index futures-markt goedgekeurd. De erkende regels voor de handel cover handelspraktijken, clearing procedures, lid rechten en plichten, risicobeheersing, informatie management, hedging activiteiten en het onderzoek naar en sancties voor onregelmatige handel.

Elke tik van de CSI300 Index toekomst komt neer op 300 yuan met de marge voor de handel vastgesteld op 10 procent van de waarde van de opdracht. Op basis van de CSI300s recente niveau van 4400 de waarde van een futures-contract zou 1.32 miljoen yuan het maken van de marge voor elke opdracht op 132.000 yuan gelijk. De minimumprijs beweging, of tik van de CSI300 is vastgesteld op 0,2 punten, terwijl de dagelijkse prijsklasse limiet is vastgesteld op 10 procent van de afwikkeling prijs van de vorige beursdag.

Trading systeem verkopers zijn al begonnen met de ontwikkeling van trading platforms om te profiteren van de mogelijke komst van de index futures. In februari heeft de CFFEX een bijeenkomst gehouden voor grote makelaardijen en financiële technologie-leveranciers om te praten over het systeem upgrades en risicobeheer. "Index futures zijn een beetje verschillend van futures," zegt Chen juni, woordvoerder van SunGard Kingstar. "Ze vereisen meer risico en gelijktijdige prestaties als gevolg van enorme omzet volumes." SunGard Kingstar is een Shanghai-gebaseerde financiële softwareleverancier onlangs overgenomen door SunGard Data Systems. Chen zegt dat Kingstar aankondiging van de verschillende eisen wanneer klanten werden gesimuleerd index futures trading lopen in het begin van 2005 ter voorbereiding van de nieuwe regelgeving heeft. To verwerken die wensen Kingstar de V6 futures trading platform dat wordt geleverd met een verhoogd risico management functie, meer capaciteit, hogere snelheden en kan zowel gebruikt worden voor grondstoffen en de index futures trading ontwikkeld, zegt hij.

Zoals de reus dragon blijft stijgen uit haar sluimer er zullen ongetwijfeld meer volatiliteit op de aandelenmarkt en de politieke manoeuvres vooruit. Niemand kan zeggen hoe ver het China markten zal gaan, maar een dingen zeker de toevoeging van een andere oudere financiële markt alleen maar kan toenemen wereldwijde portefeuille diversiteit en het risico te verminderen, althans op papier.

No comments:

Post a Comment