Een over-zicht van de Risk Management in de Banking

De kenmerken van de huidige bancaire systeem is blootgesteld aan diverse markt-en niet-marktrisico's, waarin risicobeheer heeft in deze sectoren een kern-functionaris binnen de financiële instellingen. Dit is voornamelijk gedaan om te beschermen niet alleen de belangen van de stakeholders, maar meer natuurlijk, in de bescherming van de aandeelhouders en schuldeisers. De groeiende economie vraagt om een veilig en gezond bankwezen, en als zodanig, risicobeheer is uitgegroeid tot een belangrijke ta
De bancaire sector is in toenemende mate geconfronteerd met zwaardere uitdagingen te voldoen aan verschillende eisen risicomanagement, en hoe moeilijk het ook is, de huidige activiteiten vereist de risicomanagers om waakzaam te zijn en het ongewoon hard scherpzinnige naar de oorzaken van de bescherming van de belangen van het volk betrokken. In de praktische scenario-, risico management erg versnipperd, tegengekomen zakken verspreid, resulterend in inconsistentie in de rapportage onvoldoende metingen, en de slechte kwaliteit van het management. Slechte beschikbaarheid van gegevens is een van de belangrijkste oorzaken in inefficiënt risicobeheer, waardoor het moeilijk voor de bank te beheren en in een instelling in de gehele omgeving te controleren.

Om te voorkomen dat een geconsolideerde stap kan worden gezet op weg naar een beter risicobeheer, is er veel interactie tussen de publieke en private sectoren, met een poging om de technieken ontwikkeld, mostly pertinent aan de banksector, die de grootste en meest internationaal actieve industry represents in de wereld. Door middel van deze beraadslagingen, Basel Comite (BCBS) in Basel, Zwitserland, in 1988, kwam uit met Basel I raamwerk voorstel, dat samengebracht nauwere banden tussen de banken het kapitaal bezit, en de risico's die erbij betrokken zijn. Dit bracht het kapitaal in het hoger niveau. De bancaire sector groeit snel, en met zijn grote en complexe operaties, Basel I geworden onvoldoende bij voortzetting van de verbetering van de geavanceerde methode van risicobeheer dat de bancaire sector vandaag. Een meer uitgebreide richtsnoer is geëvolueerd in Basel II. Deze verordening de bedoeling dat de banksector moet een correcte afhandeling van het kapitaal te garanderen, gescheiden van de operationele risico's van het kredietrisico, terwijl de kwantificering van beide, en distribueren het kapitaal ten opzichte van de economische risico. We zullen discus Bazel I en Bazel II in iets meer detail in de artikelen te volgen.

Het basisprincipe van risico-management is het maken van een beoordeling van het risico en vervolgens de ontwikkeling van een strategie om dat risico te beheersen. Risico's die voortvloeien uit de fysieke of rechtspersonen oorzaken, zoals natuurrampen of branden, ongevallen, overlijden, en rechtszaken, een van die die traditioneel gericht. Maar in de banksector, de klemtoon ligt hoofdzakelijk op risico-factoren die met de verhandelde financiële instrumenten. In een ideale ligging, de betrokken risico's met aanzienlijke verliezen en de hoge waarschijnlijkheid van optreden, worden eerst, en de hoogste prioriteit krijgen in het risicobeheer. De mindere waarschijnlijke degenen komt volgende. Daarbij is het moeilijk om het evenwicht tussen de combinatie van verschillende scenario's te handhaven. Risico's met een hoge mate van waarschijnlijkheid van het optreden, maar minder verlies tegen een risico met groot verlies, maar minder kans van optreden.

In die voldoen aan de basiskenmerken in het bankwezen, is er behoefte aan menselijke en financiële middelen te verstrekken via-out van de organisatie, genoeg om het doel van een effectieve compliance risico management systeem voldoet. Te bewijzen dergelijke middelen is het noodzakelijk om de goede autoriteit en onafhankelijkheid gedelegeerde in de werkwijze. Er moet een gevoel van "ownership" in de compliance-functie, zodat de organisatie kan blijven zich gericht op de naleving risicobeheer verantwoordelijkheid vallen. Een uitgebreide database moeten worden in de plaats, samen met de monitoren en meten van de risico's die betrokken zijn bij enige vorm van omstandigheden, die, in combinatie kunnen bieden zinvolle rapporten op basis van de wet-en regelgeving met betrekking tot compliance risico's, in verband met bestaande of nieuwe producten en nieuwe bedrijfsactiviteiten.

De banksector noodzaak om operationele risico te begrijpen op organisatorisch niveau, waar de betrokken risicofactoren worden samengevoegd tot een, waardoor het iets makkelijker om een controle van de betrokken operationele risico hebben. We zullen onderzoeken in het daaropvolgende artikelen de problemen die bancaire sector vindt de meeste moeilijker aan te pakken, die de aandacht op de gebruikte huidige methode. Er zijn hiaten in de analyse van de risico-elementen in de huidige procedures worden aangepast, bij de vaststelling van risicobeheer en controle.

prabirsenuk@yahoo.co.uk

No comments:

Post a Comment