Belangrijke Basisopties - Terminologie

Om vat te krijgen op de optiemarkt, is het noodzakelijk om de fundamentele opties terminologie te begrijpen.

Een optie is in principe een contract dat geeft de houder het recht (dwz kunt ervoor kiezen om), maar niet de verplichting (dat wil zeggen niet te), te kopen of een vaste hoeveelheid aandelen te verkopen, op of vóór een bepaalde datum. Dit recht kan worden uitgeoefend als de houder wil of niet naar gelang het geval kan zijn als het niet in het belang van de houder te doen.

De houder< van de optie zou alleen dit recht gebruiken wanneer de prijs van de optie beweegt voorbij de vaste "uitoefenprijs" plus de kosten van de optie, daarna de optie kan worden verkocht tegen een winst, of alternatief kan worden uitgeoefend. Zo niet, aangezien er geen verplichting om het recht uit te oefenen, kan de optie worden overgelaten aan de vervallen en de koper zou zijn premie (of de kosten van de optie verliest).

Een optie is meer waard hoe verder weg het is om de vervaldatum, omdat er een grotere kans dat een winstgevende beweging van de onderliggende aandeel, omdat er meer tijd is voor het onderliggende aandeel te verhuizen. Deze component van de optie heet tijdswaarde, dus hoe groter de tijd om verstrijken, groter de tijdswaarde van de optie. De dichter bij het verstrijken, de mindere van de tijdswaarde van de optie.

Oproepen en zet zich anders gedragen om een bepaalde beweging van de onderliggende aandelenkoers. Als de aandelenkoers stijgt, zal de call-optie de prijs in het algemeen omhoog gaan omdat de vaste-prijs "optie tot aankoop" wordt meer waard. Ook een put-optie geeft het recht voor om de aandelen te verkopen tegen een bepaalde prijs en de prijs zal in het algemeen stijgen als de onderliggende aandelen in waarde dalen. En als de onderliggende aandelen stijgen, dan putopties zou over het algemeen dalen in prijs.

Met andere woorden, call-opties te verplaatsen in het dezelfde richting als de onderliggende waarde en put-opties te verplaatsen in het tegengestelde richting.

Van een belegger of handelaars oogpunt, zou ze kopen oproepen als zij zijn van mening dat de onderliggende aandelen zouden stijgen en zet als ze dachten dat de aandelen omlaag zou gaan.

Voor elke houder van een optie, moet er iemand zijn die zich op het tegenovergestelde standpunt. Als een optie koper het recht maar niet de verplichting op een contract koopt, volgt hieruit dat de persoon aan de andere zijde van de transactie moet de verplichting te nemen, maar niet de juiste.

Deze persoon staat bekend als de "schrijver". De schrijver neemt de verplichting tot levering van het onderliggende aandeel te maken wanneer de houder gebruik maakt van zijn oproep en in ontvangst neemt van voorraad in de zaak van een te zetten. Voor het aangaan zijn plichten, de schrijfster betaald krijgt een premie dwz de prijs die de koper betaalt. De optiepremie is niet alleen bepaald door vraag en aanbod, maar ook met een verwijzing naar variabelen zoals de resterende tijd tot het verstrijken, de prijs van de onderliggende aandelen ten opzichte van de uitoefening of de uitoefenprijs van de optie. Overige factoren omvatten, dividenden op de onderliggende aandelen, rente, en de volatiliteit. Het premie wordt gewoonlijk bepaald door de kopers en verkopers, maar normaal gesproken overeenkomt met de theoretische prijs als bedacht door diverse wiskundige modellen, zoals Black Scholes-of binomiale verdeling. Dergelijke software is aanwezig en een zoektocht op het internet moet uitwijzen hoe dergelijke modellen.

Oefening in de financiële context, wordt het gebruik van de juiste door de optiehouder om de aandelen te kopen aan uitoefenprijs als de optie is een oproep, of om de onderliggende aandelen te verkopen tegen de uitoefenprijs, indien de optie is een te zetten.

Als er een gesprek wordt uitgeoefend, is de schrijver van de optie verplicht tot levering van de onderliggende aandelen te maken tegen de uitoefenprijs, en de houder van de optie moet de levering van de aandelen te nemen.

Wanneer een put wordt uitgeoefend, De schrijver moet leveren van de onderliggende aandelen te nemen tegen de uitoefenprijs en de houder van de optie verplicht is te leveren.

No comments:

Post a Comment