Vijf schuld Triggers for Women

De gemiddelde Amerikaan is meer dan 7.100 dollar in de schulden (niet met inbegrip van een hypotheek) en drie van de vijf gezinnen niet kunnen afbetalen hun creditcards elke maand.

Toch, als een cultuur-uitgaven houden wij op de kleding, luxe auto, gastronomische maaltijden, elektronica, cd's, noem maar op-en sommigen zouden zeker stellen dat de uitgaven is een integraal deel van zijn Amerikaanse (zelfs president Bush vroeg de Amerikanen om de uitgaven te houden als onze vaderlandse plicht na< de aanslagen van 11/09).

Maar voor de 17 miljoen Amerikanen die gewoonweg niet kunnen bepalen hoeveel ze gaan winkelen (dat is meer dan een op de 20 van ons), snel deze uitgaven blijkt uit een hobby in een probleem. En het is een probleem dat treft, overwegend vrouwen. Ongeveer 90 procent van de shopaholics zijn vrouwen.

Het probleem, omdat een krachtige, voor vrouwen, is winkelen niet alleen over het krijgen van een nieuwe spijkerbroek. Het is een emotionele ervaring, gekoppeld aan een gevoel van plezier, macht, schuld en recht, dat een anders "samen" vrouw in de schuld en zelfs een faillissement kunnen leiden.

Na zijn zes van de meer gemeenschappelijke triggers die kunt beginnen u spiraliserende neerwaartse financieel. Zich bewust zijn van hen, en of ze er met je gebeurt (wees eerlijk!), Is de eerste stap terug te krijgen of te houden, uw financiële zekerheid.

1. "Ik verdien het." Met behulp van Winkelen als beloning

Je bent hard te werken, uitgaven voor lange dagen in het kantoor of het verzorgen van de kinderen, en je verdient iets moois. Maar terwijl een nieuw paar oorbellen hier en daar zal niet breken de bank, kan je al snel merkt dat je meer willen extravagante items toe aan uw harde werk te belonen.

In plaats van weg naar het winkelcentrum om jezelf goed te voelen na een dag hard werken is, beloon jezelf met iets dat niet veel te kosten op alle: een wandeling buiten, een lange bubbelbad, luisteren naar muziek of het lezen van dat boek waar u geweest bent zin om naar.

2. Depressie, verdriet of eenzaamheid: "Deze nieuwe schoenen zullen Maak me beter te voelen."

Als u niet tevreden bent met je leven-je werk, je relatie, je familie of je net hebt ruzie met je beste vriend was, kan u worden gereden om te winkelen.

Kopen iets nieuws geeft een goed gevoel, maar plezier is vluchtig dus je moet meer kopen en meer gewoon om normaal voelen. En u bent in staat om uw uitgaven te rechtvaardigen, omdat, na alle, verdien je het om je goed voelt, niet?

Deze cyclus is vergelijkbaar met die van eetbuien of gokken, het is een korte hoog, dat je geest opstijgt het echte onderliggende probleem.

Sommige deskundigen zijn zo overtuigd dat dwangmatig winkelen een vorm van geestesziekte dat ze experimenteren met antidepressiva om de obsessie behandelen. Een Stanford onderzoek, geleid door de psychiater Lorrin Koran, die van 24 gevonden dwangmatige kopers, werden geholpen door 60 procent een antidepressivum. Said Koran, "Het betekent dat ze niet meer hebben niet aan de shopping kanaal ... Het betekende zij konden naar het winkelcentrum gaan en niet kopen dingen die ze niet nodig hebben. Het is een enorme opluchting. "

Maar in plaats van popping een pil, die een verslaving kunnen ruilen voor een ander, lijkt de echte oplossing is het aanpakken van de redenen waarom je verdrietig, eenzaam, depressief, etc. in de eerste plaats.

3. Vrees voor mist op een Groot-Deal: "Deze rok is 750 dollar ... Nu is het slechts $ 350! "

Koop je dingen gewoon omdat ze koop, of voel een overweldigende drang om naar uw favoriete slaan ga alleen in geval je misschien een goede deal te missen? Zo ja, koopjes zijn een belangrijke uitgavenpost trigger voor je. Als u over uw budget iets wat je niet nodig alleen maar omdat van een markdown kopen, ben je niet echt geld te besparen.

Het is geweldig om te profiteren van specials op nuttige items die je nodig hebt of die af en toe luxe u in de markt waren voor toch. Maar zelfs als deze designer schoenen u zojuist hebt gemerkt "gebruikt voor de 650 dollar kosten zijn de helft eraf" je nog steeds de uitgaven 325 dollar!

4. Ontspanning: "Als ik dat niet ga shoppen, ik weet niet wat ik zou doen."

Shoppen is een sociale activiteit en een dat veel vrouwen (en steeds meer mannen) genieten. Maar als je merkt dat je geld gewoon een gebrek aan iets beters te doen, is het de tijd om een nieuwe hobby vinden. Probeer iets weg van het winkelcentrum, zoals het nemen van dans lessen, gezellig met vrienden thuis of met een outdoor hobby zoals fietsen of wandelen.

5. Kaarten om het gebruik van creditcards Live Beyond Your Middel: 'Ik zal Pay it Off Later. "

Liever dan te komen met een maandelijkse budget, veel vrouwen, vooral die in hun jaren '20, die zojuist heeft gekregen van hun eerste echte baan (en echte salaris), zonder onderscheid te besteden en creditcards gebruikt om rond te komen aan het eind van de maand.

Dit is eenvoudig te gerationaliseerd wanneer we weten dat "ook al is er een groot saldo op mijn credit cards, ik kan de minimale maandelijkse betalingen te maken."

Dat zal snel op te vangen met je, maar, en al snel zul je een dreigende tegoed dat kan wel 10 jaar of meer af te betalen hebben. Zich bewust van uw persoonlijke uitgaven triggers, en om deze te vermijden, is een van de beste manieren om controle van uw uitgaven te nemen. Vermeldenswaard is ook dit principe: als u nu niet uitgeeft, hoef je niet om later voor betalen!

----------------------

Bronnen

Reader's Digest maart 2005

MSN Money: u misschien een Shopaholic

iVillage: 5 Gemeenschappelijke schulden Triggers

CNN Money: Ben je een Shopaholic?

No comments:

Post a Comment