Private Equity - Deserving de onverdiende

Zoals Adam Smith merkte, "teneinde voor markten om prijzen en waarden set, twee voorwaarden nodig: bereidwillige kopers en verkopers en diezelfde deelnemers 'bezitten perfecte kennis.' Moet de ene kant over meer informatie dan de andere, dan is dat naast een enorm voordeel heeft. Daarom kan de houder van de informatie gebruik maken van deze aanvullende kennis te extraheren "onverdiende winst. '

Hoewel private equity bedrijven zou protesteren dat hun winsten verre van underserved, de zeer aard< van hun vluchten afhangt optimaal gebruik van alle beschikbare informatie. Als resultaat, de logica volgt, dat het meest op de hoogte bedrijven zijn die niet in het bezit noodzakelijkerwijs de meeste informatie over doelgroep overnames, maar de meest relevante.

Maar wie heeft kennis van de markt theorie zal zich ook bewust zijn dat naarmate er meer bedrijven kijken naar de partij aan te sluiten, de prijzen onvermijdelijk zal stijgen als gevolg van de toegenomen vraag. Met mogelijke winstmarges worden beperkt door het grote aantal actieve spelers in de sector, de giek tijd ervaring in private equity in 2005 is logischerwijs zal naar verwachting worden gevolgd door een sterke terugval in 2006 als private equity-bedrijven schrikken van de betaling van opgeblazen prijzen die niet te rechtvaardigen het rendement op de risico's. Te veel private equity-bedrijven zijn nu schijnbaar vergelijkbare kennis bezit leidt tot geen concurrentievoordeel. Deals van de omvang van SunGard, Hertz, Cadbury Schweppes en Wind, die naar verluidt opgepikt vanwege de waarde die ligt achter hen, zouden heel goed geworden overblijfselen van een nostalgisch gouden tijdperk. 2006 kan een meer conservatieve jaar minder koopjes te worden gehouden.

Toch tot 2006 afschrijven reeds mogelijk iets bijziende. Er blijft echter nog een kans voor private equity-bedrijven bij het kijken naar doelen en de uitvoering van bestaande portefeuilles te optimaliseren of de gemeenschappelijke kennis die ze tot hun beschikking hebben op een verschillende manier benaderen.

Net als bij het ondoorzichtige karakter van de private equity-wereld, zou het potentieel voor winst en de verwerving optimisme afhankelijk van de eveneens (maar misschien ten onrechte) raadselachtige wereld van het werkkapitaal. Het identificeren van de werkkapitaal strategieën en processen in plaats op bepaalde doelgroepen bedrijven en het vergelijken van deze toe op wat zijn denkbaar "best practice" in het veld kunnen blijken te zijn onthullend en financieel de moeite waard. Met de giek tijd naar verwachting sterk vervagen, private equity-groepen moeten terecht hun portfolio bedrijven werk voor elke stuiver waarde te waarborgen is afgeleverd. Dit moet worden ondersteund door een gedegen kennis van en diepgaande aandacht voor hun huidige werkkapitaal strategieën en die worden gebruikt door de sector concurrenten.

Een recente evaluatie van het top 1000 bedrijven in Europa wijst op het feit dat meer dan 20% van het werkkapitaal toepassingsgebied (gedefinieerd als de som van de vorderingen, voorraden en schulden) is overbodig; effectief, 20% van de extra waarde worden komt onder Europese bedrijven alleen en dus 'onterecht winst' zijn nog steeds daar te worden geoogst.

Ondanks deze schijnbare aantrekkingskracht van '20% extra gratis ', werkkapitaal blijft regelmatig in de eerste plaats over het hoofd gezien en misschien wel Ironisch genoeg, omdat het effect ervan percolaten in meerdere onderdelen van een bedrijf. Verre van compartimentspecifieke en gemakkelijk te benaderen, de aard van werkkapitaal management is vaak vervuild door een leidinggevende mentaliteit van 'iemand anders responsibility'-vaak een symptoom van de inefficiënte zittende management en een bron van perspectief voor private equity bedrijven. De mate waarin beheersing van het werkkapitaal is onsamenhangend, voor de private equity onderneming, moet worden gezien als de omvang van een aanzienlijke verbetering die kan worden ontward van het bedrijf. Sector leidende ondernemingen worden regelmatig degenen die optimaal werkkapitaal door middel van het nemen van een holistische dan siled houding. Voor hen, ze waarderen dat aspecten zoals voorraadbeheer, verkoopprognoses en de leverancier transacties niet op zichzelf staande ruimtes. Integendeel, zij zijn verweven zijn met factoren, waaronder huidige systeem-functionaliteit, corporate sales forecasting, en zelfs gebieden, zoals: welke processen worden in de plaats te maken met klanten geschillen.

Natuurlijk is de leidende bedrijven in per sector zeer zelden onder bedreiging van private equity-firma's vooral omdat kunnen ze niet worden gekocht 'op de goedkope', nog wat ze moeten worden gezien in relation to werkkapitaal is the best practice benchmarks that kan worden bereikt binnen specifieke branches; een referentiekader, dat de private equity wereld wordt geadviseerd om als de concurrentie toeneemt, worden de prijzen opgeblazen en doelstellingen steeds kleiner.

Zet in de praktijk, een aanpak die de waarde van werkkapitaal waardeert en plaatst het naast andere overwegingen van de private equity-bedrijf kan aanzienlijke business in zowel de biedingen fase en een keer in de controle van de doelgroep ten goede komen. Een degelijke kennis van de optimale van de sector werkkapitaal en een analyse van de ruimte voor verbetering die specifieke bedrijven reageren op steun ten zeerste de business case tijdens de pre-bid-proces, de kennis van de private equity-onderneming bezit kunnen bieden ondernemingen een sterke differentiator te maken in een overvolle markt.

Eenmaal in de controle van de doelvennootschap de mogelijkheid voor het nieuwe managementteam van de overgenomen onderneming de mogelijkheden van het genereren van inkomsten te realiseren kan worden benaderd met veel meer vertrouwen. De kennis van de beste praktijken in vergelijking met wat er in bestaan kan fungeren als een gezond en regelmatig vergeten richtsnoer dat niet alleen zorgt voor een doeltreffender-rende zaken, het vrijmaken van liquide middelen op een duurzame manier, maar het helpt ook om het risico te beperken verminderen and operationele en holding kosten-uiteindelijk het leveren van de door beleggers geëiste rendement.

Met de private equity-gemeenschap uiteraard onder druk om de nominale cijfers en de deals van de afgelopen twaalf maanden overgenomen in de komende twaalf, een sterker vasthouden aan de beginselen van de totale beheersing van het werkkapitaal moet worden gezien als een van de beste manieren tot en met 2006 de onverdiende winst te realiseren .

No comments:

Post a Comment