Managing Liquiditeitsrisico - De 2007 Crisis

De hele kwestie van Liquidity Risk Management is uitgegroeid tot een zeer actueel te laat gestimuleerd door de eerste liquiditeitscrisis in 2007, die plaatsvond in de vroege stadia van het volgende financiële ineenstorting. Steeds vaker vind ik mezelf dat ik dezelfde vraag of een variatie daarop gevraagd: "wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat mijn bank de liquiditeit van Risk Management is op een gezonde basis?"

Het onderwerp is groot. En afhankelijk van wat u precies wilt bereiken,< zo ook zijn de antwoorden. Vóór zelfs een poging om een breed beeld te schetsen over de belangrijkste kwesties worden behandeld in het goed beheer van liquiditeitsrisico's, zou ik graag een stap of twee terug te nemen - en verklaart een aantal van de belangrijkste principes en kwesties van de surround beheer van de liquiditeit.

Liquiditeit in eerste instantie afhankelijk van de precieze gebruik dat het woord wordt gebracht. Laat het me uitleggen. In een zuiver zin liquiditeit wordt gedefinieerd als het gemak en de zekerheid waarmee een actief kan worden omgezet in cash. Geld, of contant bij de hand, is de meest liquide activa. Liquiditeit van de markt en anderzijds is de term, die verwijst naar het vermogen van een actief gemakkelijk kan worden omgezet door middel van een handeling van het kopen of verkopen zonder dat een significante beweging in de prijs en met minimaal verlies aan waarde van de onderliggende activa. Accounting liquiditeit is een maatstaf voor het vermogen van een schuldenaar om hun schulden te betalen en wanneer zij verschuldigd zijn. Het wordt meestal uitgedrukt als een verhouding of een percentage van de kortlopende schulden.

In de bancaire en financiële diensten, de liquiditeit is het vermogen van een bank (of andere financiële organisatie) om te voldoen aan haar verplichtingen wanneer zij verschuldigd zijn. Liquiditeitenbeheer is een dagelijks proces (in feite in real vandaag-time wereld, dit is uitgegroeid tot een real-time proces te) die bankiers om toezicht te houden en project kasstromen aan dat er voldoende liquiditeit te waarborgen is gehandhaafd. Een bancaire omgeving die liquiditeiten nodig kunnen zijn om de migratie van klanten en nederzettingen of andere eisen die door de banken bedrijf met haar klanten (voorschotten, kredietbrieven, verbintenissen en andere zakelijke transacties die banken ondernemen) aan het fonds.

Er bestaan vele andere definities van liquiditeit ook. Het volstaat om te stellen dat de beknopte samenvatting hierboven moet dienen om het concept uit te leggen en het idee dat er vele variaties van dit illustreren.

Bijna elke financiële transactie of een financiële verplichting heeft gevolgen voor de liquiditeit van een bank. Liquiditeitsrisico management helpt wel zeker van het vermogen van een bank om cash flow verplichtingen te voldoen. Vergeet niet dat dit vermogen kan ernstig worden aangetast door externe gebeurtenissen en het gedrag van andere partijen aan de transactie. Liquiditeitsrisico management is van essentieel belang, omdat een liquiditeitstekort op een enkele bank kan het hele systeem gevolgen, de zogenaamde systemische risico's. Het onvermogen van een bank te financieren, bijvoorbeeld, kon de end-of-dag betalingssysteem verplichtingen heeft een domino-effect op andere banken in het systeem, die kunnen leiden tot financiële ineenstorting.

Inderdaad, de centrale bank, de lender of last resort, staat klaar met een vangnet om te helpen de individuele banken (of zelfs groter "systeem"). We getuige dit op een massale schaal de afgelopen twee jaar in de VS, Europa, Azië en elders. Toch krijgen de bijstand heeft meestal een bijna onmogelijke Prijs - reputatie. Banken die zichzelf te halen in deze soort problemen te betalen een verschrikkelijke prijs in termen van verlies van vertrouwen van de leden van de bevolking, de beleggers en spaarders gelijk. Vaak is dit de prijs is zo hoog dat de getroffen bank niet terug te vorderen.

De markt chaos die begon in medio-2007 gebracht zeer scherpe focus het belang van liquiditeit aan de doeltreffende werking van financiële markten evenals de bankwezen. Voordat de crisis, actief markten waren levendig en de financiering is direct beschikbaar tegen lage kosten. De plotselinge verandering in de marktomstandigheden duidelijk bleek hoe snel de liquiditeit kunnen verdwijnen en dat het gebrek aan liquiditeit (de correcte term is illiquiditeit) kan duren een zeer lange periode van tijd inderdaad.

Dus komen we bij de zomer van 2007. Vanaf augustus verder de wereldwijde banksector kwam zwaar onder stress. Om de zaken nog erger ontwikkelingen op de financiële markten de afgelopen tien jaar was gestegen met de complexiteit van liquiditeitsrisico en het beheer ervan. Het resultaat was wijdverspreide centrale bank ingrijpen om de werking van de geldmarkten te ondersteunen en, in sommige gevallen, alsmede de individuele banken.

Het was vrij duidelijk op dit punt dat veel banken geen rekening had gehouden met een aantal van de basisbeginselen van het liquiditeitsrisico te nemen. "Waarom?" Nou naar alle waarschijnlijkheid, in een wereld waar de liquiditeit was overvloedig en goedkoop is, deed het blijkbaar niet zoveel toe.

Veel van de banken die de grootste blootstelling uitgevoerd zelfs niet over een adequaat kader dat voldoende voor de vereiste liquiditeit risico's rekening met de individuele producten en business lines. Vanwege dit, prikkels op de business-niveau waren van de aanpassing aan het totale risico tolerantie van deze banken.

Veel van deze banken hadden niet echt beschouwd als de hoeveelheid liquiditeiten die kunnen nopen voorwaardelijke verplichtingen te voldoen omdat ze simpelweg wees het begrip ooit aan deze verplichtingen te financieren als hoogst onwaarschijnlijk.

In dezelfde geest zag een groot aantal banken als hoogst onwaarschijnlijk ook, een ernstige en langdurige verstoringen liquiditeit. Evenmin hebben zij gedragingen stress tests die rekening houden met de kans dat een brede markt nam crisis (dat is een dat de hele industrie beïnvloedt niet alleen een andere deelnemer) of de diepte of de duur van de problemen.

Banken ook niet koppelen hun plannen voor de financiering van contingentie de resultaten van hun stress tests. En tot overmaat van ramp de schade zij ook soms wordt gedacht dat, ongeacht wat er gebeurd is hun traditionele financieringsbronnen zou blijven voor hen beschikbaar.

Met deze gebeurtenissen nog vers in de hoofden van banken en toezichthouders de BIS (Bank for International Settlements) op basis van "Basel Comite voor Bankentoezicht" publiceerde een document getiteld "beheer van het liquiditeitsrisico en de Raad van uitdagingen" tijdens de in februari 2008.

De crisis had geopenbaard veel van de kritieke kwesties, hierboven beschreven, die overduidelijk was het hoofd gezien. Gebaseerd op dit, heeft het Bazelse Comite voerde een fundamentele evaluatie van zijn eerdere "goede praktijken voor het managen van de liquiditeit in het bankwezen Organisaties", die werd gepubliceerd in 2000. In hun nieuwe document hun begeleiding is aanzienlijk uitgebreid in acht sleutelgebieden. Deze kerngebieden betrekking op de volgende principes:

anks nodig om te bepalen hoeveel liquiditeitsrisico zij bereid zijn te aanvaarden,

anks houdt een mate van liquiditeit in verhouding met hun behoeften,

kost hij van liquiditeit moet worden toegewezen aan de banken bedrijfsactiviteiten,

alle liquiditeitsrisico's worden geïdentificeerd en gemeten,

ests dat extreme voorwaarden simuleren moet worden ontwikkeld en gebruikt,

liquiditeit risico moet gepland voor,

intraday liquiditeitsrisico moeten beheerd en

open openbaarmaking wordt ondersteund als methode voor een langduriger marktdiscipline.

No comments:

Post a Comment