Understanding and PRMIA GARP Certificaten

Professional certificeringen zijn belangrijk voor zowel de personen die hen te verkrijgen, alsmede de organisaties waar deze mensen werken met. In de financiële sector, die betrokken zijn bij het risicobeheer kan een aantal belangrijke certificeringen te verkrijgen van twee belangrijke internationale groepen. In het huidige onzekere financiële klimaat kunnen professionele certificeringen gaan een lange weg aan beleggers en toezichthouders rust, alsmede geloof te herstellen in het financiële syst
Maar vóór we kijken naar de organisatorische en individuele voordelen van de meest voorkomende risicobeheer certificeringen, moeten we wat tijd doorbrengen in het algemeen steeds vertrouwd zijn met de keuringen en de groepen, die hun te bieden. Er zijn twee grote groepen die risicomanagement certificeringen: de Professional Risk Managers 'Association International (PRMIA) en de Global Association of Risk Professionals (GARP). Beide organisaties tonen hun certificeringen zo breed erkend en aanvaard, hoewel de aanpak van organisaties certificaties anders.

PRMIA biedt de Professional Risk Manager certificering, of personen met beperkte mobiliteit. PRMIA roept de PRM certificering "de hoogste norm in Risk Management" en is zeer flexibel over de wijze waarop professionals voor te bereiden op de certificering examens. De PRM is in wezen een validering van vaardigheden die het meest waarschijnlijk opgepikt in het dagelijks werk in het risicobeheer arena. De certificering betekent stress professionele normen en integriteit naast vaardigheden en kennis. Ook de PRM tests iemands vermogen om niet alleen te weten de beste praktijken, maar zijn of haar vermogen om deze beste praktijken in de desbetreffende situaties van toepassing is. De kandidaat moet lid zijn van PRMIA te zijn om te zitten voor de examens en, zoals in veel gevallen met professionele certificeringen, de kandidaat met andere bedrijfstak-certificeringen, zoals de CFA (Chartered Financial Analist) kunnen een gemakkelijkere tijd bereiken Ze hebben PRM. In de industrie als geheel, managers vaak gebruik van de PRM aanwijzing als een meting voor de risico's meest wenselijke managementvaardigheden.

GARP biedt twee grote risicobeheer certificeringen, de FRM, of Financial Risk Manager, en de ERM, of Energy Risk Professional. De FRM, volgens GARP is een van de certificeringen die op dit moment is het wenselijk dat recruiters die op zoek zijn naar senior risk manager in te vullen. Er zijn slechts zo'n 18.000 FRM in de wereld, dat is een klein aantal professionele certificering voor een dat is de hele wereld erkend. Om in aanmerking te komen voor de FRM, moet een professionele twee jaar en moet relevante werkervaring ook een lid van GARP.

Het ERM-certificering is uiteraard voor energie-industrie risicomanagers, die moet ook ten minste twee jaren ervaring op het gebied van energie-risicomanagement. Deze professionals moeten ook de leden van GARP. GARP is het proces van creëren van een permanente educatie-programma en de eisen voor de ERM-certificering, die zal hoogstwaarschijnlijk een vereiste geworden in 2010. Op het gebied van risicomanagement, de WKM is een van de enige aanwijzing die is of gaat over tot een permanente educatie verplichting te hebben.

Is het een goed idee is om een algemeen gevoel van wat professionals houden risicobeheer certificeringen - evenals wat bedrijven op zoek naar deze professionals. De top bedrijven met gecertificeerde risicomanagers, en waarvan de recruiters kijken voor certificeringen zijn bankwezen, wetenschappers, vermogensbeheer, en de overheid. Er zijn tal van andere sectoren van de financiële sector in die u zult vinden gecertificeerde risicomanagers. Professionals die in het bezit van deze certificeringen tevens houder van een grote verscheidenheid aan functies, van junior door uitvoerend niveau. De meest voorkomende banen gehouden door gecertificeerde professionals in het veld risicomanagers, analisten, consultants, accountants, handelaren, portfolio managers, en zelfs operations managers.

Wat precies de professional hoeft te ondernemen om gecertificeerd te worden als een risico manager? Het hangt van het programma, maar zowel de PRMIA and GARP certificeringen zijn ofwel streng gestructureerde of ongestructureerde streng ten aanzien van de voorbereiding, en beide organisaties te certificeren pas na onderzoek. Voor het verkrijgen van een PRM certificering, moet de kandidaat duren vier onderzoeken, hetzij afzonderlijk binnen twee jaar of allemaal tegelijk. Deze examens betrekking heeft op financiële theorie, de financiële markten, risk management wiskunde, best practices, ethiek, gedrag, en case studies. PRMIA zal helpen een kandidaat voor te bereiden op het examen door een verscheidenheid van voorbereiding cursussen en seminars, maar de kandidaat is niet verplicht om "officieel" deelgenomen aan cursussen. In feite, PRMIA moedigt organisaties afzonderlijk gebruik maken van de examens als manieren om potentiële sollicitanten te testen of om te testen voor promotionele bereid. Zoals we besproken, een PRM kandidaat kan de hele batterij van tests te nemen op een bepaald moment, of kunnen de vier verspreid over twee jaar.

De GARP FRM certificering is een breed opgezette, voor marktrisico, kredietrisico, operationeel risico, en het risicobeheer in de investeringen. Er is slechts een examen met het oog op de FRM certificering te verkrijgen. Het ERP-certificering, aan de andere kant, vereist ongeveer 250 uur studie voor te bereiden en is tevens slechts een onderzoek. Het ERP-kerncompetenties behoren fysieke energie-markten, risk management compliance, de financiële handel, en de waardering van de energie-transacties.

We bespreken specifieke voordelen van deze certificaten in de hele risicobeheer serie, maar is het een goed idee om na te gaan waarom certificaties van belang kunnen zijn voor uw organisatie. Een professionele benaming draagt het bewijs van de kennis en deskundigheid op specifieke terreinen. Uw organisatie kunnen gebruik maken van de certificeringen als een weg naar de markt, of kunnen bewijzen bevoegdheden op het gebied, en kan de mogelijkheid van certificering zelfs gebruiken als een manier om werven en behouden van het beste talent. In de huidige financiële markt, een certificering een hogere inzet te tonen ethiek en integriteit van zowel de organisatorische als op individueel niveau, en dat kan helpen om regelgevende agentschappen en de aandeelhouders tevreden te stellen.

De volgende stap in deze serie is om nader ingaan op het curriculum en de onderzoeksmethoden voor elk van de certificaten, en te bepalen waarom dit belangrijk is voor de organisatie.

No comments:

Post a Comment