Islamitische Maleisië - Maleisië Is Becoming een hub voor de Islamic Finance in Azië?

Ja, dat kan worden gekopieerd Maleisië reeds als een centrum voor islamitische financiering in Zuidoost-Azië, zo niet in Azië.

Onlangs Maleisische Islamitische bankgroepen gelanceerd De Corporate Murabahah Master Agreement (CMMA) aan Islamitische financiering geldmarkt stimuleren. Dit is om ervoor te zorgen blijft de markt levendig, vluchtig en nice-to-jump-in. Om het wat leek, CMMA een standaard document voor deposito's tussen de financiële instellingen, alsmede corporate klanten, waar u kun
Maar een interessante vraag citaten: "Doe halal financiële instrumenten te houden beter stand dan de conventionele en traditionele obligaties en aandelen?" Of om het op een andere manier "Is Islamitische financiering veel veiliger dan conventionele financieren?"

Islamic Finance: De basis, standaard en kernconcept van Islamitische financiering heeft altijd in de 'gedeeld risico' gebied. Om te beginnen, vind je dit wellicht meer voor de hand dan de conventionele handel, omdat het begrip van de islamitische financiering zelf vraagt om zekerheden backing door een individu of een entiteit in het midden van een financieel instrument (meer beroemde bekend als "Sukuk"). Sukuk is een Arabische term voor "financiële certificaat."

Hoewel er wellicht enkele argumenten over de vraag of veel islamitische financiële producten worden gestructureerd met behulp van de LIBOR (London Interbank Offered Rate), van een benchmark of referentie-tarief voor korte-termijn rente wereldwijd dagelijks berekende), is er geen twijfel aan een ding - Islamitische financiële modellen (denk concept) vermommingen zijn risicoprofielen tot op zekere hoogte. Omdat de beslissing over Sharia-naleving is zwaar de nadruk gelegd en geconcentreerd, er zijn een aantal factoren die we kunnen 'missen' - De belangrijkste factoren om vast te stellen of het een positieve waarde toevoegt aan de financiële positie van een economie systeem.

MAAR, halt. Dat is generalisatie. Is op deze manier werkt niet in alle uiteinden. Voor een land als Maleisië, een economisch bolwerk in Asia in Islamitische financiering groeit snel als een islamitische hub, autoriteiten hebben vele uiteinden van conventionele bancaire overwogen vóór de invoering van gesofisticeerde financiële producten die zijn islamitisch-gebaseerd. Zij hebben een groot probleem - "Niet-naleving van islamitische principes".

Het Asset Way: Een van de beroemdste manieren gaan ongeveer 'rente' (zoals islamitische principes verbieden in rekening brengen van de rente) is het verkopen van activa. Met deze methode is gebruikt voor de jaren en er zijn vele manieren om te gaan over. Laten we beginnen.

Mr A wenst een RM10, 000 persoonlijk lening. Bij conventionele banken, de Bank leent Mr A de gevraagde hoeveelheid geld en heffingen zeggen een rente verschuldigd van 1% per jaar. Terugbetaling 5 jaar. Voor islamitische financiële producten, dat is niet Halal.

Maar wat zij doen is, de financiële instelling zal een direct beschikbare activa, de prijs tot boven het overeengekomen tarief te nemen, te verkopen aan de heer A en direct aanvragen that Mr A verkoopt zij terug op de 'lening prijs ". Dus de bank kan te verkopen aan Mr A at RM20, 000 en hij zal hebben om het terug te verkopen aan de financiële instelling onmiddellijk op RM10, 000.

Sharia-naleving: Islamitische financiering heeft een gloednieuwe aanpak van de invoering van nieuwe methoden voor het behandelen van conventionele bancaire; in haar wezen aan haar eigen bevolking met naleving van de DOS "te dienen en don'ts".

Kan islamitische financiering in Maleisië gedijen, met zijn inleidende wat sommige mensen noemen 'quasi-Shariah'? Moeten we kijken naar de manieren van wat moslimgeleerden ingevoerd om ons als andere manier door conventionele banken, zodat we meer veilig?

No comments:

Post a Comment