Terugbetaling van je hypotheek of huur met uw kredietkaart? - Zo ja, lees dan dit

Meer dan een miljoen inwoners van het VK hebben bij hun creditcards om hun hypotheeklasten of hun huur in het afgelopen jaar te dekken, volgens een recente enquête van de stembureaus organisatie YouGov.

Dit komt neer op ongeveer 6% van de 17m bewoners in het Verenigd Koninkrijk die betalen ofwel een hypotheek of huur, met 7,5% van de 18-24-jarigen de toelating tot het gebruik van hun creditcards op deze manier.

Deze cijfers suggereren dat first-time kopers en jonge huiseigenaren zijn de me
Volgens Adam Sampson, chief executive van de behuizing liefde inkapseling, waardoor de poll, de aantal inwoners van het VK opdracht wordt gedwongen gebruik te maken "op korte termijn hoge kosten voor leningen" methoden om tred te houden met terugbetalingen is "snel toeneemt".

Shelter links dit probleem aan de recente wereldwijde kredietcrisis, die heeft opgedreven rentetarieven voor veel kredietnemers.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen meer geneigd zijn om hun creditcard te gebruiken op deze manier ten opzichte van vrouwen, met 7% van de mannen de toelating tot het in vergelijking met 6% van de vrouwen.

Zij stelde voorts vast dat de bewoners in de Midlands en Wales waren meer geneigd om dergelijke maatregelen te nemen om een dak boven hun hoofd, met 9% te doen, vergeleken met slechts 3% van de Schotse bewoners.

De reden dat dergelijke praktijken kunnen zo riskant is dat de creditcard rentetarieven zijn vaak veel hoger dan die aan hypotheken.

Gemiddeld meeste creditcard bedrijven rekenen tussen de 15% tot 18% jaarlijkse rente, bijna het dubbele van dat de kosten van zelfs de meest dure hypotheken, met een aantal slecht krediet aanvragers betalen maar liefst 40%!

Nog meer verontrustend, het onderzoek naar voren dat de meeste mensen waren de huur of de hypotheek betalingen terug te trekken uit hun creditcard rekeningen, apposed te betalen woningcorporaties rechtstreeks.

Shelter voegt hieraan toe dat dit een "enorm probleem", die waarschijnlijk zolang de huizenprijzen verder blijven stijgen.

No comments:

Post a Comment