Debiteuren Financiering - exporteren naar Afrika

Verschillende organen van de Amerikaanse regering steun afdelingen die mandaten hebben om u te helpen het verhogen van uw verkoop-en uitvoer de risico's met betrekking tot de verkoop van producten en diensten naar Afrika. Deze afdelingen bestaan in Amerikaanse agentschappen zoals het exporteren-Import Bank van de Verenigde Staten het ministerie van Handel, en het Overseas Private Investment Corporation. Ze zijn allemaal ondersteund door een relatief recente wet genoemd: De Afrikaanse Groei en Op
De Afrikaanse Groei en Opportunity Act (AGOA) is gewijzigd drie keer op de uitvoer naar Afrika te verhogen.

In de eerste wijziging werd AGOA veranderd aanzienlijk uit te breiden preferentiële toegang voor de invoer van begunstigde Sub-Sarahan Afrikaanse landen op verschillende manieren: 1) De term "weefsel" is eerder uitgelegd door de Amerikaanse douane als het uitsluiten van componenten die zijn "knit-to- shape "(dwz componenten die hun vorm nemen in de breiwereld proces, eerder dan wordt gesneden uit een bout van doek); nu knit-to-shape kleding zal aanmerking voor AGOA voordelen. 2) De definitie van hybride snijden werd uitgebreid tot het snijden van weefsel in de VS en / of AGOA landen. 3) De omvang dop op de vrijstelling van rechten voor kleding gemaakt van stof in AGOA regio of, voor de minder ontwikkelde begunstigde landen van stof gemaakt waar was verdubbeld. 4) Botswana en Namibië zijn speciaal aangewezen als minder ontwikkelde landen.

Bij de tweede wijziging, werden AGOA periodes van een voorkeursbehandeling voor de Afrikaanse invoer in de VS uitgebreid.

In de derde wijziging, bekend als AGOA "1V" werd uitgebreid en opnieuw geliberaliseerd. In wezen, werden Amerikaanse wetten gemaakt om de Amerikaanse uitvoer naar Afrika en de invoer uit Afrika naar de VS te vergroten.

Overeenkomstig AGOA de VS organiseerde een VS-Sub-Sahara Afrika Handel en Economische Forum, georganiseerd door de staatssecretarissen, Handel, Treasury, en de US Trade Representative. Het Forum fungeert als het voertuig voor een regelmatige dialoog tussen de Verenigde Staten en Afrikaanse landen over kwesties van de economie, handel en investering. Deze stimuleert een unieke samenwerking tussen Amerikaanse agentschappen, Afrikaanse landen en bedrijven in de VS, dat verlangen om export te verhogen naar Afrika met minimale risico lopen.

Hoe werkt dit? Het gaat om de Export Assistance Centers van de US Department of Commerce om u te helpen met uw marketing-en sales inspanningen om Afrika en financiële steun uit de Export-Import Bank van de Verenigde Staten om banken die deelnemen in en de financiering van de export van goederen en diensten naar Afrika in een verscheidenheid van programma's.

Het Export Assistance Centers maken deel uit van de US Commercial Services die de bevordering van de handel van de International Trade Administration (een deel van de US Department of Commerce). Hun missie is om 1 geven) marktonderzoek in de vorm van landspecifieke commerciële gidsen, 2) analyse van de sector industrie, en 3) de interne markt inzicht rapporten. Zij bieden de handel raad en belangenbehartiging door elke stap van de uitvoer proces. Zij sponsoren de handel gebeurtenissen die uw product of diensten te promoten bij gekwalificeerde Afrikaanse kopers. Ze leveren introducties van gekwalificeerde kopers en verkopers. Zij zullen helpen geschillen beslechten en onderhandelen tarifaire kwesties. Zodra beschreven als "verheerlijkt koppelaars" zij zullen zoveel mogelijk Ga naar Help u veilig export naar Afrika-zelfs de Amerikaanse ambassadeur bij deze doelstellingen vergemakkelijken indien passende.

En zij helpen met de moeren en bouten van exporterende naar Afrika zoals het opzetten vergaderingen voor u met maximaal 5 prospectieve kopers per dag, selecteren drivers, vertalers en hotels. Als je naar Afrika om uw goederen of diensten die u niet zal een koude oproep om te verkopen, je vindt een ontmoeting plaats met pre-gekwalificeerde mensen worden wanneer u deelneemt aan dit programma dit alles tegen een nominale kosten aan de makelaar de kosten te dekken.

Het is noodzakelijk voor je daadwerkelijk reizen naar Afrika en voldoen aangezicht tot aangezicht om succesvol export naar Afrika. Dit is een culturele noodzaak. Afrikaanse bedrijven niet zoals de Amerikaanse bedrijven waar wij vertrouwen de onderhandelingen gevoerd over de telefoon en internet, en vaak transacties zonder dat ooit de koper of verkoper.

Wat de uitvoer nodig zijn in Afrika? U kunt lees de onderzoeksrapporten specifiek vinden wat is in vraag. Op de bovenzijde van de lijst ziet u producten die te zuiveren water. Afrika heeft een enorme waterinfrastructuur nodig. Er is ook een grote belangstelling in beveiliging verwante apparaten zoals hoge tech apparaten om diefstal van voertuigen en toename te voorkomen terugvordering van gestolen voertuigen. Textile fabricage uitrusting en telecommunicatieapparatuur ook hoofd de lijsten. Bepaalde medische hulpmiddelen zijn ook in vraag.

Wat zijn enkele uitdagingen betrekking creëren of verhogen van uw exportverkopen naar Afrika? Het is moeilijk te kwalificeren kopers; er zijn beperkte krediet rapporterend faciliteiten in Afrika; Afrikaanse bedrijven 'accountantscontrole en boekhoudsystemen zijn geen "wereldklasse". En het is moeilijk vast te stellen wie zal betalen in de praktijk, zoals beloofd in je onderhandelingen. Wilt minimaliseren deze risico is het verstandig te werken met de Export-Import Bank en hun correspondent banken en assurantiemakelaars voor internationale handelstransacties naar Afrika.

Er zijn specifieke Export-Import Bank normen voor kortlopende en middellange termijn krediet; mogen deze worden gelegen op hun website op exim.gov. Financiering garanties en verzekering zijn beschikbaar voor kortetermijnfinanciering in 44 Sub-Sarahan Afrikaanse landen. Zij vergemakkelijken meer concurrerende termen voor Afrikaanse kopers. Na de Amerikaanse correspondent bank heeft beoordeeld en goedgekeurd u voor de financiering, dan kunt u gebruik maken van deze garanties en verzekeringen om uw rekeningen te minimaliseren ontvangen financiering risico wanneer uitbreiding van het krediet voor de Afrikaanse kopers. Dit geldt voor transacties waarbij u succesvol opgeleverd uw producten of diensten van Afrikaanse kopers.

Helaas, er momenteel geen manier om verzekeren tegen contract frustratie, ook bekend als transactionele risico. Met andere woorden: je neemt het risico van wanbetaling als een aspirant-Afrika koper annuleert de transactie voordat deze is voltooid. U bent op risico met betrekking geschillen zoals de leveringstermijn of product specificaties totdat ze zijn opgelost. En u kan evenmin voorkomen devaluatie van munt als een politieke risico.

Anderzijds, zijn commerciële risico's zoals insolventie, faillissement en langdurige standaard gedekte risico's gebruikmaking deze programma's; ook gedekt zijn politieke risico zoals oorlog, revolutie en opstand.

De onderste regel: je kunt gebruiken debiteurenfinanciering om te exporteren naar Afrika om uw omzet te vergroten, risico's te minimaliseren en uw werkkapitaal te verhogen wanneer u werkt met de juiste Amerikaanse instanties, de correspondent banken en verzekeraars tussenpersonen.

No comments:

Post a Comment