De paradox van de utopische Dwergstaten van Europa en daarom kunnen ze nooit een Model

Aangezien het einde van de Tweede Wereldoorlog een heel selecte groep van zeer gelukkig Europese micro-staten zijn gepresenteerd als een model voor de rest van de wereld te evenaren. Er is in hoge mate van eenstemmigheid over welke staten aanmerking komen voor de status van verheven aardse tuin paradijs.

De gebruikelijke verdachten worden de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Denemarken en Zwitserland. Met Finland en IJsland meestal eervolle vermelding toegekend. In het algemeen is he
Het eerste dat je slaat is dat al deze volken een kleine bevolking. Ze hebben allemaal een bevolking van minder dan tien miljoen. Waarom zijn ze allemaal zo klein?

Het antwoord is dat een bevolking van minder dan tien miljoen, zoals we zullen duidelijk maken wordt de ijzeren kern eis voor aardse tuinparadijs status.

9.000.000 Zweden

7 miljoen Zwitserland

5 miljoen Denemarken

5 miljoen Finland

4 miljoen Noorwegen

IJsland 300.000

Dit gemiddelden van een prinselijke de gemiddelde bevolking van ongeveer vijf miljoen. Dit is aanzienlijk kleiner dan New York.

De volgende eis voor de goddelijke status wordt een homogene populatie zonder vervreemd minderheidsgroep. Alle bovengenoemde landen aan deze eis voldoen. Het is verbazingwekkend hoe weinig landen niet beschikken over een vervreemd minderheidsgroep. Onderschat niet hoe weinig landen zijn er zonder een minderheid groep en hoe duur deze voorwaarde is. Sociaal-twist is dodelijk voor nationale welvaart en vooruitgang. Voorbeelden die te binnen schieten zijn de VS rellen in de jaren '60 en de recente rellen in Frankrijk. Israël en de Koerden in Turkije en elders op het Midden-Oosten zijn andere voorbeelden.

Het helpt om Luthers. Het is interessant om te zien dat, met uitzondering van Zwitserland alle bovengenoemde landen het overgrote deel zijn Luthersch. Een van mijn beste vrienden is een Noorse atheïst die houdt beweren dat hij een Luthersch. Wat hij hiermee bedoelt is dat zelfs al Scandinaviërs kan worden atheïsten de gevolgen van de niet aflatende moralistische lutherse godsdienst heeft sijpelde door het hele Scandinavische cultuur. Ik houd ook dit gehoord van andere Scandinaviërs.

Het cumulatieve effect van de bovenstaande factoren, van een zeer kleine en homogene populatie in combinatie met een cultuur van zeer hoge moraal resultaten in een bureaucratie van een uitzonderlijk hoge eerlijkheid, integriteit en efficiëntie.

Elke extra laag van bureaucratie kost de wereld in extra kosten, corruptie en verhoogde efficiëntie verlaagd. De kleine populaties van de micro-Staten verzekert dat zij over het kleinste lagen van de bureaucratie en hun kleine formaat is de zon er doorheen schijnt de bureaucratie als een krachtig zoeklicht elimineren omkoperij en corruptie op een manier die onmogelijk is in staten met een bevolking boven de tien miljoen .

De combinatie van deze factoren leiden tot de vereerde utopische micro staat met een zeer hoge levensstandaard.

Het BBP per hoofd en Wereldranglijst 2008

6) Noorwegen 57.500 dollar

10) Verenigde Staten 48.000 dollars

15) IJsland 42.600 dollar

19) Zwitserland 40.900 dollar

22) Zweden 39600 dollar

25) Denemarken 38.900 dollar

27) Finland 38.400 dollar

Bepaalde waarschuwingsmarkeringen om over de bovenstaande lijst. Eerst voor een aanzienlijk deel van Noorwegen nummer zes standpunt is gebaseerd op de olie uit de Noordzee Bonanza, die nu in verval. IJsland is momenteel een verschrikkelijke financiële crisis, die waarschijnlijk zal van kracht zijn standpunt.

Een alerte lezeres heeft waarschijnlijk al gemerkt dat Holland niet op deze lijst. Het is niet op deze lijst omdat is geen object van verering. Alleen Europese micro-staten zijn objecten van verering. Maar het is zeker van de geloofsbrieven van de verheven micro-Staten. Het is negende gerangschikt in de wereld met een bevolking van vier miljoen mensen die zijn bijna 100% Chinees en heeft een BBP per hoofd van $ 52.000. Iedereen die over Singapore reacties op de extreme eerlijkheid en integriteit van de bureaucratie.

Dit in tegenstelling tot China's verre van corruptie, bureaucratie en de vrije BBP per hoofd van 6.100 dollar en de wereld ranglijst van 132.

Ik aan de lezer, dat het onmogelijk is voor China om ooit heeft om te zetten in een Goliath-sized Singapore. Het maakt niet uit hoe moeilijk het geprobeerd, of hoe oprecht haar inspanningen. Dat zou mislukken.

Liechtenstein is het top gerangschikt natie met een BBP per hoofd van de bevolking van 118.000 dollar.

Het is veelzeggend dat in de top 17 landen, de enige met een bevolking boven tien miljoen is gerangschikt tiende gerangschikt Verenigde Staten.

De paradox van de utopische micro-Staten van Europa is dat u moet beschikken over een bevolking van minder dan tien miljoen.

Fail die test en nooit u in krijgen om hun exclusieve club. Zo kan nooit een model voor de rest van ons.

No comments:

Post a Comment