9 manieren om een identiteit te Thief Wees slimmer dan

Identiteitsdiefstal statistieken zijn schokkend, om het zachtjes te zeggen. En het gaat niet beter even welk ogenblik spoedig te krijgen. Maar er is geen behoefte aan u om een statistiek te worden. Hier is wat u kunt doen om identiteitsdiefstal te voorkomen.

1. Als uw mail box nog geen een sluis, een op gezet.

Als u had een van de officiële brieven ontbreekt onlangs uit uw mail box, de kans is iemand hen heeft gestolen om erachter te komen dingen over u en eventueel uw identiteit aannemen.< Als het gebeurt nog niet voor u, tellen jezelf gelukkig en zet het slot van de brievenbus toch.

2. Overweeg huren van een postbus bij uw lokale het postkantoor. Gebruik het als een postadres voor het grootste deel of alle e-mail. Dit is met name handig wanneer je voor een paar dagen, of als er niemand thuis voor het grootste deel van de dag.

3. Investeer in een goede papiervernietiger, bij voorkeur een cross-cut '.

Je moet nooit zomaar verscheuren belangrijke documenten. Maar wat mogen niet worden zo vanzelfsprekend is dat de pre gevulde biedt je krijgt van banken, creditcardmaatschappijen bedrijven, verzekeringsmaatschappijen en het soortgelijke, bevatten ook gevoelige details over u dat zou van belang zijn voor identiteitsdieven. Versnipper al deze voor het gooien ze uit.

4. Nooit geen financiële details over de telefoon, tenzij u het gesprek geïnitieerd.

De meest voorkomende scenario: alsof iemand je belt te zijn van een plaatselijke liefdadigheidsinstelling. U gaat ermee akkoord om een klein bedrag te doneren aan een "goede zaak". Niet alles vermoeden, geeft u hen de credit card details over de telefoon en de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis. Volgende keer krijgt u uw creditcardrekening, zal vol zijn van ongeoorloofde transacties.

Geef je ze credit card nummers via de telefoon? Nooit. Ofwel hen vragen om u een aantal folders in de e-mail, of hun telefoonnummer te krijgen zodat u kunt controleren of ze zijn wie ze zeggen te zijn, voordat het doneren van geld.

Een ander scenario: iemand u belt "van een lokale bank". Het enige wat ze willen doen is controleren of uw financiële details. Nogmaals, kan me niet schelen wat ze je vertellen, doe het dan niet. Vraag hen om hun naam en telefoonnummer achterlaten, zodat u kunt bellen ze terug. Vervolgens krijgt uw lokale bank telefoonnummer van een telefoonboek en geven de banken een gesprek (geen gebruik maken van het nummer gaven zij u, als de dieven misschien gewoon wachten op het andere uiteinde). Vraag mensen op de bank, als iemand probeerde om u te contacteren. U mag weten ze niets over weten! Het feit is, uw bank reeds alle details die ze nodig hebben over jou, in de overgrote meerderheid van de gevallen.

5. Een onechte "liefdadigheid werknemer" kloppen op je deur? Hij of zij kan zelfs een authentiek uitziende id. Wat doe je? Nou, als je ze wat kleingeld, dan is dit alles wat u hebt verloren. Maar als u doneert het geld met behulp van uw kredietkaart, moet u enkel werd een slachtoffer van identiteitsfraude.

Natuurlijk vele malen een echte liefdadigheid werknemer zal kloppen op je deur. Wat doe je als je echt wilt helpen? Vraag hen om een bijsluiter bij u achterlaten, zodat u kunt lezen wanneer de tijd is een beetje gemakkelijker. Of vraag hen om een telefoonnummer en de naam van liefdadigheid, zodat je kunt hen bellen. Als blijkt dat het echt is, kunt u altijd sturen hun het geld later.

6. Beschouw het veranderen van uw telefoonnummer aan een stille nummer. Dat zal aanzienlijk verminderen het aantal oproepen dat je krijgt van Tele marketeers en identiteitsdieven. Er zijn andere voordelen aan gelet een stille aantal alsmede. Over het algemeen een stille nummer neigt het verhogen van uw privacy.

7. Nooit winkel die je PIN-nummers of paswoorden in uw buurt kunststof kaarten of accountgegevens.

Ja, ik weet het. Wilt u uw pincode dicht bij uw plastic kaart te behouden, voor het geval u het vergeet. U kunt zelfs vermommen als een ander nummer. Weet je wat? Als een dief het bezit van je portemonnee, dan zullen ze proberen alle nummers te kunnen vinden in, om het geld te stelen van uw plastic kaart account. Het is waar, na een paar mislukte pogingen de rekening meestal is vergrendeld. Maar zelfs die zou ongemak dat u, om te zeggen het minst. En waarom het risico van uw zuurverdiende geld verliezen?

8. Gebruik geen creditcards in restaurants of andere plaatsen waar uw creditcard mee te nemen van je zicht zelfs een minuut. Voordat je het weet, kan uw kaart gescand worden en worden gebruikt door dieven om alle soorten van goederen, kopen met name per telefoon, via winkels, postorder, en online winkelen.

9. En ten slotte is er een enorme en groeiende onderwerp van internet identiteitsdiefstal. Je kunt ons artikel op de internetsite van identiteitsdiefstal www.credit-report-az.com/internet-identity-theft.html.

Is duidelijk dat we hier niet alles omvatten. Maar ik hoop dat dit artikel van uw ogen geopend voor een aantal eenvoudige, common-sense, manieren om te voorkomen dat iemand stelen van uw identiteit en / of uw geld.

Kan zij garanderen dat je nooit een slachtoffer valt? Nee, maar dit zal een lange weg naar het maken van een leven van een dief erg moeilijk. Normaal gesproken, als je het leven moeilijk maken voor ze ze gaan nu over tot een eenvoudiger doelwit.

Er is nog een ding moet je serieus overwegen. Uw beltegoed verslag regelmatig. Het is niet ongewoon voor een identiteitskaart dief om voor een lening, of een creditcard, toe te passen onder uw naam. Uiteraard, ze hebben niet de intentie om ooit te betalen het terug. Alle andere kwesties opzij, dit zal uw kredietwaardigheid en leencapaciteit van invloed zijn voor jaren, tenzij je het opruimen snel.

Er zijn goedkope diensten beschikbaar die uw credit monitor bestanden het hele jaar door en stelt u de minuten iets in uw credit bestand wijzigt. Of je kunt ervoor kiezen om uw credit verslag controleren zelf om de paar maanden.

Oh, en die schokkende statistiek die ik eerder noemde? Uit recente studies, tot 7.000.000 mensen werden het slachtoffer van identiteitsdiefstal in de afgelopen 12 maanden. Dat is meer dan 19.000 mensen een dag. Zorg dat je niet een statistiek! Doe iets over vandaag.

No comments:

Post a Comment