Leningen, hypotheken, creditcards: renteverhogingen Around the Corner

Financiële handelaren in de stad verwachten rente met een half procent stijgen tegen het einde van dit jaar. Deze dagen de Bank of England de voorkeur aan een reeks van kleine veranderingen in de rentetarieven in plaats van een grote verandering, dus kijk uit voor de eerste stijging van 0,25% rond augustus de tijd

Hypotheek tarieven zijn al een reactie met de tarieven voor vaste rente hypotheken stijgen. De beste prijzen voor fixes twee jaar zijn nu in de 4,15% tot 4,48% bereik en voor drie j
Slechts een maand geleden economen hadden het over verdere dalingen van de rente, dus waarom is alles verandert?

Het is allemaal omdat de inflatie is weer onder druk. De regeringen 'doelstelling voor de inflatie is 2% per jaar, maar met energie prijzen hoog, en waarschijnlijk zelfs nog verder stijgen, zijn we begin tot het domino-effect van de energie-inflatie in de gehele economie te zien. En ondanks een lagere energierekening overhevelen van geld van stuurprogramma's, registraties van nieuwe auto zijn een stijging van 7% over het jaar tot en met maart, industriële orders steeg meer dan 13% en vertrouwen van het bedrijfsleven verbeterd nogmaals in april. Zelfs Amerika, 's werelds grootste consument van olie, is de economie ondervindt verrassende niveau van de activiteit.

In veel opzichten is dit goed nieuws voor de economie van Groot-Brittannië. Het jaarlijkse percentage van de uitvoer groeit tegen een tarief van bijna 20%, een cijfer dat bijna geëvenaard door de invoer. En de grote driemaandelijkse enquête van de economie wijst erop dat de groei sterk zullen blijven.

Voor de man en vrouw in de straat, de economische cijfers zijn goed, maar het is de woningmarkt is misschien wel hun belangrijkste barometer. Hier het actuele nieuws is goed voor bestaande huiseigenaren, maar misschien minder goed voor de mensen die proberen om een voet op de woningmarkt.

Momenteel is de woningmarkt is hoog. In de eerste drie maanden van dit jaar de huizenprijzen Halifax gemeld bij 1,6% en de Nationwide gemeld prijzen tot 2,3%. Maar dit zijn gemiddelden. Verhoogt variëren sterk, afhankelijk van waar u woont. De gemiddelde vraagprijzen gemeld door Rightmove, de website voor makelaars, waren 2,7% jan.-februari, 2006, 0,9% in februari en maart en 1,1% mar.-apr. te stellen recordhoogte van 205674 pond. De markt stijgt het algemeen worden geleid door "mini-boom 'aan de bovenkant.

Het probleem is dat traditioneel, sentiment op de woningmarkt wispelturig is. Wanneer krijgen we de eerste bevestigde teken van een stijging van de rentetarieven, kijk kopers duik voor te dekken. Wij zijn van mening dat een kwart procent stijging in augustus, gevolgd door een andere wijk in het vroege najaar, zal leiden tot de woningmarkt tot stilstand.

Zoals we allemaal weten, prognoses circulerende achttien maanden geleden is dat de woningmarkt is in voor een noodlanding, bleek ten onrechte - en we zijn nog niet verwacht dat de prijzen fors dalen. Maar het is het pand 'hot spots', dat de last van een eventuele vertraging gaat ver dragen. Zij zullen de eerste om echt te voelen de vertraagde en plus een flinke dosis realiteitszin ten aanzien die van de prijzen vragen.

Op het moment dat op nationaal niveau, de gemiddelde huis verkoop realiseert ongeveer 95% van de haar vraagprijs. Wanneer de verwachte rente stijgt naar voren komen, zouden we dit percentage zien vallen te verwachten iets minder dan 90%. Dit zal ongetwijfeld druk op de verkopers hun vraagprijzen te knippen.

No comments:

Post a Comment