Geld en inflatie - de sluwe dief

Er is een dief die leeft in uw zak. With vaardige vingers bereikt hij in uw portemonnee en langzaam verwijdert de inhoud ervan. Dag na dag dat hij het riool van de koopkracht van het geld dat u had het zweet te verdienen.

De dief is vernoemd inflatie en hij is onverbiddelijk. Hij neemt de kracht van je portemonnee, je bankrekening en je spaargeld. Hij maakt acht uur het werk morgen minder waard is dan het acht uur je in vandaag. Hij laat je een dwaas te slaan, en zegt: "uitgeven, uitgeven, ui
De inflatie is geslepen in zijn gestolen. Hij doet al het vermogen van uw geld niet in een keer, hij bleeds het langzaam en gestaag, rekenen op een algemene naïviteit van geld, het bankwezen en de financiële markten de roep om zijn hoofd te verhinderen. Inflatie verbergt zijn diefstal in een sneeuwstorm van de officiële uitziende rapporten en statistieken.

De inflatie is in zijn egalitaire diefstal. Of het nu een man is 10 dollar of 10 miljoen dollar, dan zal hij wel zes cent van elke dollar dit jaar. Hij belastingen elke man in directe verhouding tot de hoeveelheid geld die hij bezit.

Bij het verdelen van dat geld, maar inflatie is de laagste soort van dief. Hij neemt de 60 cent van de arme man en de 600.000 dollar van de rijke man en geeft het allemaal om het rijke man minder een paar dubbeltjes voor administratieve kosten. Zelfs wanneer de rijke man de lonen van de arme man betaalt, inflatie heeft opnieuw gestolen een weinig van zijn waarde door de tijd arme man krijgt zijn handen op.

Wie is de inflatie en waar kwam hij vandaan? Vroeger was de inflatie geboren op een drukpers en bij het tellen van de koningen huizen. Vandaag de dag, met slechts een slag van een pen en het geklik van een computer toetsenbord in een centrale bank dat hij tot leven.

In de eenvoudigste termen, de inflatie is te veel geld achter te weinig goederen. In meer technische termen, de inflatie is het resultaat van een totale geldvoorraad geworden losgekoppeld van de totale goederen en diensten geproduceerd. Hij ontleent zijn hele bestaan om geld meesters die zelf ervan overtuigd dat het proces van het verplaatsen van geld van hand tot hand en de hele wereld is te rommelig gebeuren zonder hun inmenging.

Wie zijn deze meesters geld? Ze zijn eenzaam twisted beoefenaars van de slechte wetenschap van de economie, zeker in hun vermogen te slagen in een taak die valt buiten het vermogen van een groep van mannen. Met de religieuze ijver zij in het bezit vast aan hun overtuigingen, ondanks duizenden jaren van mislukking, en elk kwartaal met trots verkondigen: "deze tijd, we hebben hem gelijk."

Maar het is slechts bij toeval dat zij eigenlijk een juiste beslissing. U ziet, echt slagen, moeten zij goddelijke wat elke man, vrouw, kind, business, bedrijf, investeerder, fonds, speculant, de overheid, natie, groep, en de natuurlijke werking zal doen vandaag, morgen, volgende week, en in de toekomst. Met zijn definitie zelf is dit een onmogelijke taak, maar prognosestelling is slechts een deel van de baan.

Zodra het geld meesters de opstelling van hun veronderstellingen over veronderstellingen, moeten zij proberen om hun schip te begeleiden in een smal kanaal begrensd aan een kant door het vertrouwen in het geld dat ze scheppen en vernietigen, en aan de andere kant door de investeringen die zij hebben geboekt in de schandalige vraatzuchtige regeringen van de wereld. Eventuele fouten in de navigatie zal maanden duren voor de sporen en jaren te corrigeren.

Als het geld meesters van de centrale bank geld creëren sneller dan het tempo van de groei van de binnenlandse productie, zullen de prijzen voor goederen en diensten stijgen en dat geld zal vloeien naar andere landen om hun minder dure goederen te kopen. Overstelpt met een overschot van die valuta, buitenlandse monetaire uitwisseling korting, die door de prijzen van buitenlandse goederen opgeblazen in termen van die valuta.

De onmogelijke taak om te voorspellen hoeveel computers zullen worden verkocht, hoeveel woningen zullen worden gebouwd, en hoe vruchtbaar de boer gebied verder zal worden gecompliceerd door een overheid die meer dan duurt inch Als de overheid een meer obligaties dan het geld besteedt meesters voorspeld, heeft de centrale bank om deze obligaties te kopen dan zijn eerdere investeringen te beschermen. De zogenaamde alwetende geld meesters hebben meer geld dan ze bestemd zijn te betalen voor hen te creëren.

Als de arme man krijgt een loonsverhoging van volgend jaar, kan hij weer in staat zijn om de goederen permitteren kon hij eerder dit jaar. Zo niet, dan zijn levensstandaard voortdurend gedaald. Ondertussen, de overheid geeft de nieuw gecreëerde geld met rijkere bedrijven en particulieren, geeft hen het voordeel van het gebruik van het geld voordat de prijzen worden opgedreven.

Op deze manier de inflatie belastingen de armste leden in elk land ten behoeve van de rijkste mannen en de macht van de politici in functie. Het geld meesters bij de centrale bank waarvan het bestaan enacts deze gruweldaad schouders op en zeggen tegen zichzelf: "de volgende keer, zullen we het goed doen."

No comments:

Post a Comment