UxC president van de VS Utilities: Buy American

Samenvatting: In het gezicht van de Aziatische concurrentie en mogelijke aanbodschokken het uranium markt, UxC president Jeff Combs dringt Amerikaanse hulpprogramma's om "ter ondersteuning van de uitbreiding van de productie in de Verenigde Staten." Hij meent dat er een goede kans voor $ 50/pound uranium dit jaar. "Een schok voor de levering zou kunnen sturen de prijzen nog veel hoger."

StockInterview: Hoe zou je de som van uranium markt op dit moment?

Jeff Kammen: Er is een zeer krappe vr
StockInterview: Hoe escaleren marktgerelateerde contracten invloed op de uranium prijs?

Jeff Kammen: Het is eigenlijk een verkopersmarkt nu. Je hebt escalerende bodemprijzen die misschien niet al te veel lager dan de huidige spotprijs. Als u maximum prijzen, zullen ze veel hoger zijn dan de huidige prijs, en die zal ook escaleren. In sommige gevallen hoeft u zelfs geen maximum prijzen. In zeldzame gevallen hoeft u niet een plafond of bodemprijzen. De meeste producenten zijn op zoek naar de markt-gerelateerde contracten te ondertekenen en niet de prijs vast te stellen, zelfs op een escaleerde basis in de toekomst, hoewel ze zouden vloer bescherming willen. Voor een groot deel, niet de nutsbedrijven niet al te veel keuze in de zaak, behalve wachten en hopen dat het competitieve landschap verandert in de toekomst. Echter, in veel gevallen moeten ze nu kopen uranium en zich niet kan veroorloven om te wachten. Zo moeten zij aanvaarden wat er wordt aangeboden.

StockInterview: Heb je nog steeds een speculatieve waanzin in de markt zien?

Jeff Kammen: Er is nog een aantal speculatieve activiteiten in de markt, maar ik zou niet zo noemen veel razernij. Het belang van deze speculatieve aankopen is enigszins overdreven geblazen. Totaal aantal hedge funds / investeerder volume tot op heden is ongeveer 11 miljoen pond. Deze aankopen begon tegen het einde 2004. Het grootste deel daarvan werd in 2005, en het zette zich voort in dit jaar. Het zal veel minder over het eerste deel van dit jaar ten opzichte van de eerste helft van 2005, ongeveer een half miljoen pond tot dusver dit jaar ten opzichte van 5.5 miljoen pond tot en met mei van 2005. Er is waarschijnlijk te veel de nadruk gelegd op de rol van hedge funds of beleggingsfondsen in de markt. Als je kijkt naar de markt, de prijzen - vooral de lange termijn contract prijzen - heeft het voortouw genomen de contante koers omhoog. De speculanten zijn echt niet bezig met dat deel van de markt.

In diezelfde tijd de hedge funds / investeerder middelen werden koopt, hebt u waarschijnlijk had een derde van een miljard pond verrichtingen in het kader van langlopende contracten. Als je naar voren enkele jaren vanaf nu, zie je een zeer strakke vraag en aanbod in de markt. Als u wou een pure base-escaleerde overeenkomst, de basisprijs voor deze misschien dicht bij 50 dollar vandaag goed iets hoger dan de contante koers en ongeveer een derde of wat hoger dan de lange termijn prijzen bij het begin van dit jaar.

StockInterview: We zijn gaan geloven de HEU omgaan met Rusland zal niet worden verlengd. Wat is je gevoel?

Jeff Kammen: Je moet overwegen hoe veel dingen zijn veranderd vanaf het moment dat de huidige HEU transactie werd ondertekend. Op dat moment is de Russische economie worstelt, net als kernenergie Rusland-programma. Nu de Russische economie is veel meer robuust, dankzij de energie-export. Rusland beleeft een renaissance van kernenergie zijn eigen. Vanuit dit perspectief vind ik het heel onwaarschijnlijk dat de HEU deal zal worden verlengd. Als ik zeg dat, ik ben een verwijzing naar de overeenkomst tussen een agent die de Russische regering en een agent die de Amerikaanse regering. Ik denk niet dat per se betekent dat er geen sprake zal zijn van HEU gemengd is na de huidige deal voorbij is, maar dat kan worden gedaan voor het binnenlands verbruik in Rusland of worden gebruikt als voeding voor de landen waar Rusland exporteert brandstof voor de Russisch-geleverde reactoren.

StockInterview: het handelsvolume op de markt ter plaatse uranium is afgevallen na wat bleek in 2005.

Jeff Kammen: Het volume is nu zeker minder dan wat het was vorig jaar. Deel nu toe voor het jaar is 6,3 miljoen pond op de spotmarkt. Als dit tarief wordt gehandhaafd, zou het volume van bijna 20 miljoen pond gereed voor het jaar. Dit zou maken van een typische markt in termen van volume is uit het oogpunt van de recente geschiedenis vóór 2005. Of niet dat hoger ligt dan dit hangt sterk af van de mate waarin de hulpprogramma's die out zijn op de lange termijn de markt en nu, zijn in staat om aanbiedingen aan eisen in 2007, 2008 cover te krijgen, en 2009. Als ze niet succesvol zijn, kunnen ze terug te komen in de spotmarkt. Dat kan boost ter plaatse kopen wat later in het jaar. Ook hebben sommige producenten hun aankopen op de spotmarkt. Als dit te kopen oppakt, kan het toevoegen aan het volume en

StockInterview: Gelooft u gaan we naar $ 50/pound uranium te zien in de nabije toekomst?

Jeff Kammen: Oh ja, ik denk dat er een goede kans dat we 50 dollar per kilo uranium zien dit jaar, meer kans in termen van lange termijn contracten. Ik denk dat de hoogste prijzen kan worden bereikt binnen de komende paar jaar. Ik denk dat als het aanbod zullen de strakste. In ons uranium Market Report, ontwikkelen we drie scenario's de prijs - een base case, een high-prijs zaak, en een lage prijs zaak. Prijs spikes of overschrijding van de lange-termijn evenwicht in de drie scenario's. In de hoge geval, dat zou het meest dramatische Spike zijn, zou ik zeggen dat zou ergens in de $ 60 - $ 70 bereik. Prijzen zeker hoger zouden zijn dan dit als de wielen komen uit de wagen. Ik denk dat je zeker kijken naar de prijs gaan naar de jaren '50 $. Het is niet al te moeilijk om te zien een scenario waarin de prijs gaat naar de $ 60. En dan omlaag zou daar vandaan komen.

StockInterview: Wat omhoog gaat naar beneden moet komen?

Jeff Kammen: Ik denk niet dat deze hogere prijzen houdbaar zijn op lange termijn. Je hebt ook de situatie nu, waarbij nutsbedrijven zijn uit te gaan naar uranium te kopen, en ze zijn niet vinden wat ze willen over de periode 2007-2009. Het zou het zo dat een aantal van deze nieuwe producenten of producenten in het proces van expansie van de productie echt niet in een positie om de leveringen in die jaren aan te bieden. Uiteindelijk zullen ze het aanbod aan te bieden in misschien 2009 of 2010. Aangezien ze niet bieden het nu, kan de prijs van een eerlijk bedrag worden geduwd, het opzetten van de mogelijkheid voor een correctie in een paar jaar, wanneer meer van deze leveringen ter beschikking van de markt. Op de korte termijn, uranium van vraag en aanbod zijn zeer elastisch. Hierin is bepaald dat het potentieel voor een explosieve reactie in prijs, zoals blijkt uit het recente gedrag in prijs. Ik geef toe we moesten onze prijs prognoses naar boven aanpassen voor meer dan een gelegenheid.

StockInterview: Wat zou zijn op uw checklist van "schokken in de markt" of de "wielen komende uit de wagen"?

Jeff Kammen: Wat we hebben erop gewezen een tijdje is dat je het leeuwendeel van de energievoorziening afkomstig van een paar belangrijke productiecentra en blended-down HEU hebben. Als u een probleem hebt met een van deze, kan het een grote invloed hebben op de markt. Uiteraard hebben we al problemen gehad in het Olympic Dam en McArthur River, en nu Cigar Lake, nog voordat het wordt in productie genomen. Als u problemen hebt op elk van deze in de toekomst, of op Rossing of Ranger, gaat het naar de markt impact. Als u had een probleem met de HEU deal tussen de VS en Rusland, kan het een verwoestende effect op de handel. In het verleden waren deze problemen zijn veroorzaakt door brand en overstromingen, maar ook andere factoren zoals handel beleid of het tekort aan apparatuur kan een negatief effect leveringen gaan vooruit.

StockInterview: Maar dan waarom heeft de Cigar Lake vertraging lijken ongemerkt voorbij gaan?

Jeff Combs: Het is niet leek te hebben gekregen veel reactie in de markt. Ik denk dat het afhangt van hoe mensen naar kijken. Ik heb gehoord dat iemand zeggen: "Nou, het betekent alleen dat het gewoon 2,5 miljoen pond van de productie neemt uit de markt want het wordt uitgesteld 6 maanden." Tenzij Cameco verhoogt het tempo waarin de ramps up Cigar Lake, dan dat het gaat om meer dan 2,5 miljoen pond te nemen uit de markt, want het gaat niet om naar het gewenste niveau van de productie tot een half jaar later. Productie lager zal zijn in de tussenliggende jaren, als goed. Het probleem is dat deze vertraging in productie komen in een periode waarin voorraden zijn erg kort op de markt, het tijdsbestek 2007-2009. Ik denk dat het ook de marktimpact door een verhoging van de niveaus van de voorraden aangehouden, omdat je echt niet weten wanneer de volgende overstroming of volgende probleem gaat optreden. Tot de productie breidt meer, op een schok aanbod kan sturen de prijzen nog veel hoger.

StockInterview: Wat moet Amerikaanse nutsbedrijven doen om hun aanbod kanalen beschermen in het gezicht van de mogelijke markt schokken en met name in het licht van de agressieve Aziatische honger naar uranium?

Jeff Kammen: Dat een goede vraag. Ik denk dat Amerikaanse nutsbedrijven dienen de uitbreiding van de productie in de Verenigde Staten te steunen, naast het handhaven van hun aanbod kanalen major uranium producerende landen, of misschien de ontwikkeling daarvan in het geval van Kazachstan. Ik denk dat het meer van een zaak die Amerikaanse nutsbedrijven moet kijken naar wat alle opties zijn, probeer dan om extra opties het aanbod te stimuleren, en in het proces te bevorderen binnenlandse productie. Op dit moment is de markt relatief geconcentreerd. Er zijn niet veel van de leveranciers. Terwijl de buitenlandse nutsbedrijven zijn niet tot op heden, kijkend naar de VS als energiebron, hebben zij ook een wens om het aanbod diversiteit te bevorderen, en kunnen zoeken naar de VS voor levering in de toekomst te.

StockInterview: Te stomp zijn in de VS utilities gaan betrapt "met de broek omlaag," op een bepaald moment tijdens deze tien jaar?

Jeff Kammen: Als u had een soort onderbreking van de voorziening of shock als we waren over vooraleer te praten, zeker dat zou problemen opleveren, niet alleen voor de Amerikaanse hulpprogramma's, maar voor alle hulpprogramma's die werden ontdekt of contract betalingsvoorwaarden die betrekking hebben op de marktprijs die geen echte maximum prijs bescherming. Indien je echt agressieve nucleaire expansie in China, als India mogen spelen in de markt, en als Rusland vooruit gaat met zijn programma voor uitbreiding van reactor, dit maakt de kans op de prijs uit de hand iets hoger in de straat. We zijn gewaarschuwd voor deze problemen een tijdje.

Ik duidelijk niet denken dat we nog niet uit het bos. Als ik zeg dat we niet uit het bos nog niet, ik geloof nog steeds dat sommige hulpprogramma's kunnen te veel geloof te zetten in lopende prijzen in dat ze geloven dat de nu hogere prijzen zal zorg dragen voor het probleem van de toekomstige leveringen. Hoewel hogere prijzen zal zeker stimuleren tot meer productie, denk ik dat u de vraag te stellen of die prijzen zijn het tegengif voor de levering probleem, of dat ze meer een symptoom van een ernstig tekort van het aanbod dat de markt wordt geconfronteerd. Het antwoord op deze bepaalt hoe waarschijnlijk proactieve voorzieningen zullen worden bij het veiligstellen van toekomstige leveringen. We schreven in 2003 een redactioneel dat ik denk dat vrij goed gevangen de toestand van de markt op dat moment en de marktomgeving hebben we sinds gezien.

Copyright © 2007 van StockInterview, Inc All Rights Reserved.

No comments:

Post a Comment