EU en Griekenland - Is Time Running Out voor Griekenland?

Uitdagingen

Griekenland is een lid van de Europese Unie. De staatsschuld bedraagt momenteel ongeveer 300bn euro ($ 400bn). Dit is te hoog worden geacht en als gevolg daarvan, potentiële investeerders aarzelen om het land meer geld lenen. Degenen die lenen vraag naar een hogere premie. Deze hachelijke positie is met name lastig als Griekenland moet herfinancieren meer dan 50 miljard euro ($ 66.7bn) in de schulden voor 2010.

Naar aanleiding van de regeringen 'buitensporig veel leningen in de< afgelopen jaren zich uitgeleefd in het land een eetbui uitgaven die een belangrijke druk op de economie te zetten. Dit is met de openbare uitgaven en de openbare sector woedt lonen onder controle. Samen met de wereldwijde financiële kernsmelting die het land onvoldoende bereid was om te behandelen, de economische realiteit die in. Het land in de laatste twee maanden is versluiering naar manieren om zichzelf te redden van de overmatige schuldenlast te vinden. Het begrotingstekort wordt beschouwd als erg hoog bij de EU (Europese Unie) normen. Griekenland begrotingstekort is gestegen naar bijna 13 procent van het Bruto Binnenlands Product.

Vorige week erkende de eurozone de details van een 30 miljard euro ($ 41bn) noodlening pakket om hen te helpen uit hun schuldencrisis. Griekenland heeft niet aangegeven wanneer zij de financiering uit de EU / IMF (Internationaal Monetair Fonds) te aanvaarden.

Niettemin, vanwege de daarmee verband houdende maatregelen die worden verwacht van de lening, de Griekse regering volgen is terughoudend om de financiering pakket te aanvaarden, en hunkert naar een pakket van bezuinigingsmaatregelen te snijden het begrotingstekort.

Athene is zich ervan bewust dat de voorwaarden voor het verstrekken van deze leningen kan aantonen bestraffende en moeilijk te slikken. Dit kan resulteren in een langdurige recessie als de economie contracten en consumenten op te slaan. Regeringen niet zo. Griekenland heeft ook terughoudendheid op te stapelen extra schuld en liever naar de laan van hogere belastingen en massale bezuinigen. Het land hoopt dat een breed pakket van strenge economische maatregelen moeten helpen het aan zijn schuld te verlagen en het vertrouwen in de overheidsschuld.

Sommige marktpartijen waarnemers het erover eens dat de EU-standpunt over Griekenland heeft een ramp geweest.

Dit is een ernstige staatsschuld onderwerpen die serieuze aandacht vergt. In het begin was er enige ontkenning van de EU-leiders van de ernst van de crisis in de regio, met Duitsland en Frankrijk oogluikend. Naarmate de tijd vorderde, werd duidelijk Griekenland nodig de juiste fiscale en monetaire stimuli om het ontslaan van zijn problemen.

Lenen kost is nog steeds een groot probleem als beleggers blijven sceptisch over de Griekse regering het programma van bezuinigen en belastingverhogingen, zal genoeg zijn om het vertrouwen te herstellen. Dit programma wordt uitgestoten thuis. Na Griekenland plan voor bezuinigingen op de begroting, is er een reeks van wijdverbreide publieke protesten. Twee prominente vakbonden in het land hebben vastgesteld dat het bezuinigingsprogramma snijdt als "anti-populaire" en "barbaars".

Griekenland heeft aangegeven plannen om zijn tekort gesneden 8,7 procent in 2010 en tot 3 procent of minder in 2012. De goedgekeurde pakket bezuinigingsmaatregelen is een poging om 4.8bn euro ($ 6.4bn) op te slaan. De genomen maatregelen omvatten een bevriezing van de publieke sector de beloning van werknemers, een stijging van belastingen en een stijging van de gemiddelde pensioenleeftijd van de liquiditeitsproblemen rond kussen in het pensioenstelsel. Ook is er een voorstel aan benzine prijzen te verhogen. Deze zou vertalen in het land het inzamelen van geld zelf, in plaats van te vertrouwen op financiële bijstand van de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds.

Sovereign Ratings

Griekenland lijkt te zijn gedaald de klif en de rest van de "PIIGS" (Portugal, Ierland, Italië en Spanje) zien er verschrikkelijk kwetsbaar. Op de munt voorzijde, heeft de euro verzwakt tegen een mandje van de belangrijkste valuta's, waaronder de US dollar. Bovendien, de snelheid waarmee de Griekse overheid geld leent op het internationale kapitaalmarkten heeft uitgebreid.

volgende betaling van Griekenland op haar soevereine schuld betaalbaar wordt in mei en het moet betalen ongeveer 11 miljard euro ($ 15 miljard) aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. In een poging om geld in te zamelen, het succes ervan in de veiling een 1,2 miljard euro pakket van schatkistpapier vorige week geholpen meer zelfvertrouwen bij de beleggers. Het verminderde de druk van de vragen zijn eurozone partners en het IMF voor hulp. Dit lijkt een korte termijn oplossing met de verwachting zal geen andere keuze hebben, maar om te profiteren van de lening pakket voorgesteld door de eurozone en het IMF.

Vorige week zag de Griekse overheidsschuld gedeklasseerde door de ratingbureau Fitch, van BBB + naar BBB -. De laatste (BBB-) rating is opmerkelijk, omdat dit het laagste cijfer dat aan de criteria als een investering voldoet aan grade obligatie met Fitch. De druk is. Een verdere downgrade door Standard & Poor en Moody's zou desastreus zijn voor Griekenland meest invloedrijke investeringen huizen zullen aarzelen om te investeren in hun schatkistpapier. Griekenland is thans beoordeeld BBB + door Standard & Poor en A2 van Moody's.

De lening pakket

Vanaf het begin leek de EU de hoop van de bail out Griekenland verloren gaan totdat de IMF stapte in en financiering toegezegd. De situatie werd volgens de EU ingewikkelde terughoudendheid voor een bail out. Dit standpunt van de EU beloofde weinig goeds voor hun geloofwaardigheid. Het waarschijnlijke resultaat is een vergelijkbare crisis die een rimpelig effect in Italië, Spanje en daarbuiten zal hebben.

De EU was gedwongen om een besluit na haar aanvankelijke voorstel van een 22 miljard euro steunpakket, overeengekomen om in maart, niet om beleggers ervan te overtuigen dat Griekenland zal de steun van hun bondgenoten hebben eurozone. Gebrek aan detail in het plan linker beleggers niet van overtuigd dat de eurozone zou volledig aan de redding komen. Het nieuwste aanbod (30 miljard euro) is gewoon een meer gedetailleerd, en een verbeterde versie van het origineel pakket dat een drie jaar de financiering van het programma bestaat uit ten rentevoet van ongeveer 5 procent, minder dan de koers die de Griekse regering zou moeten beleggers schadeloos te stellen op de open markt.

Dit bedrag kan worden volstaan met Griekenland te voorkomen door in gebreke op de korte termijn, maar op de lange termijn oplossen van het probleem van de schuldencrisis nog steeds. Het geeft de Griekse regering ademruimte in de tussentijd, maar niet aan het oplossen van hun problemen lange termijn. Mijn mening is dat potentiële investeerders nog steeds de Griekse economie zien als een zwakke en met de tijd, Griekenland zal komen "hoed in zijn hand" voor de EU vragen om verdere financiering bailout.

Ervan uitgaande dat alles is vervat zal voorwaarts, een belangrijke kwestie voor Griekenland zal worden hoe de soevereine schuld bij de huidige ellende is gezakt vorm te geven.

Domino Effect

Vragen over de hoge niveaus van de schuld in Griekenland en zijn grenzen zijn opgetrokken wenkbrauwen wereldwijd. Het probleem in de regio: golvende schulden, een slechte kapitalisme, financiële instellingen zitten op een perceel van activa die niet kunnen worden geprijsd en de voortdurende zwakte van de euro. Ook zou de regio te stevenen op een recessie stagneerde als de financiële crisis in Griekenland onbeheersbaar. De angst is een "L" vormige recessie (verlengde) dat de markten kan onderdrukken voor een langere periode.

Deze landen hebben hun contract voor de economie in staat zijn hun soevereine schuld van de blootstelling te voldoen. Buiten Griekenland zijn Portugal, Ierland, Italië en Spanje die lijken aan dezelfde verplichtingen hebben. Deze landen kampen met een contractie gesynchroniseerd dat een krachtig beleid actie nodig heeft om het probleem te beperken.

Het IMF besluit om in stap ten aanzien van Griekenland voor de EU, heeft een duidelijke zwakte in de Europese Unie. Er leek een impasse beleid binnen de EU boven Griekenland als gevolg van de fiscale en monetaire kwesties die worden verspreid door zestien lidstaten. Tijdens de recente wereldwijde financiële crisis, de EU worstelde om een alomvattende aanpak in het omgaan met de crisis om deze reden vinden. Wat meer is, is er een nominale begroting voor het blok. Dat roept de inzet voor het niet hebben van een gezamenlijk plan in het geval van de ontwikkeling van een grote financiële crisis die zich binnen de lidstaten.

Er is angst dat Griekenland de problemen van in het internationale financiële markten zullen het domino-effect op andere zwakke leden van de eurozone aanzetten. Deze landen worden geconfronteerd met moeilijkheden evenwicht brengen van hun rekeningen. Portugal rating werd onlangs gedegradeerd door Fitch van AA naar AA-. Door de enorme begrotingstekorten in de regio, deze landen worden geconfronteerd met een downgrade ratings soeverein over, dat maakt het moeilijk om geld in te zamelen in de internationale markten.

Sovereign ratings lijken te kraken temidden van de financiële crisis in de regio. Er is de mogelijkheid van insolventie in sommige van deze landen en dit is het gevaar.

No comments:

Post a Comment