De toren van Basel - Willen we dat de Bank voor Internationale Betalingen Uitgifte Onze Global Currency?

In een 7.4 artikel in The London Telegraph getiteld "De G20 beweegt de wereld een stap dichterbij een mondiale valuta," Ambrose Evans-Pritchard schreef:

"Een enkele clausule in punt 19 van de communique dat werd uitgegeven door de leiders van de G20 bedragen revolutie in de wereldwijde financiële orde.

"'We hebben afgesproken om een algemene SDR-toewijzing die zal injecteren $ 250bn (£ 170bn) in de wereldeconomie en de stijging van de mondiale liquiditeit te ondersteunen," zei het. SDR's z
"In feite, de G20-leiders hebben geactiveerd het IMF de macht om geld te maken en te beginnen mondiale 'kwantitatieve versoepeling'. Daarbij zijn ze zetten een de facto wereldwijd geld in te spelen. Het is buiten de controle van een soeverein lichaam. Samenzweringstheoretici zal er gek op. "

Inderdaad zullen ze. Het artikel heeft als ondertitel: "De wereld is een stap dichterbij een mondiale valuta, ondersteund door een mondiale centrale bank, loopt het monetair beleid voor de hele mensheid." Die natuurlijk rijst de vraag, wie of wat zal dienen als deze mondiale centrale bank, verhulde met de macht om de mondiale valuta en de politie het monetaire beleid kwestie voor de hele mensheid? Als de centrale bankiers ter wereld ontmoet in Washington in september vorig jaar, bespraken zij welke instantie kan worden in een positie om te dienen in die ontzagwekkende en angstig rol. Een voormalig gouverneur van de Bank of England verklaarde:

"" [T] hij antwoorden misschien al van te staren ons in het gezicht, in de vorm van de Bank for International Settlements (BIS). . . . Het IMF heeft de neiging om bank haar waarschuwingen over de economische problemen in de zeer diplomatieke taal, maar de BIS is meer onafhankelijk en veel beter in staat om te gaan met, als dit de bevoegdheid krijgen om dit te doen. "1

En als de visie op een mondiale valuta buiten de controle van de regering niet verrekend complotdenkers, waardoor de BIB die belast zijn met het zeker zal. De BIS is door schandalen geteisterde sinds het werd gebrandmerkt met pro-nazistische neigingen in de jaren 1930. Opgericht in Basel, Zwitserland, in 1930, heeft de BIB is genoemd "het meest exclusieve, geheimzinnige en machtige supranationale club in de wereld." Charles Higham schreef in zijn boek handel met de vijand, die door de late jaren 1930 was de BIS een openlijk pro-nazi bias verondersteld, een thema dat was uitgebreid in een BBC getiteld Timewatch film "Banking met Hitler" uitgezonden in 1998,2 in 1944, de Amerikaanse regering steun toegezegd aan een resolutie bij de Bretton Woods-conferentie waarin wordt opgeroepen tot de liquidatie van de BIS, volgende Tsjechische beschuldigingen dat het geld was goud gestolen door de nazi's uit bezet Europa, maar van de centrale bankiers in geslaagd stilletjes snuffelend de Amerikaanse resolution.3

In de tragedie en Hoop: Een Geschiedenis van de Wereld in onze tijd (1966), Dr Carroll Quigley bleek de belangrijke rol gespeeld in de wereldwijde financiering door de BIS achter de schermen. Dr Quigley was docent geschiedenis aan Georgetown University, waar hij president Bill Clinton's mentor. Hij was ook een insider, verzorgd door de krachtige kliek hij 'het internationale banken. " Zijn geloofwaardigheid wordt versterkt door het feit dat hij eigenlijk hun doelen omhelsd. Hij schreef:

"Ik weet van de activiteiten van dit netwerk, want ik heb bestudeerd twintig jaar en was toegestaan gedurende twee jaar, in de vroege jaren 1960 om haar geheime papieren en stukken te onderzoeken. Ik heb geen afkeer van hem of de meeste van haar doelstellingen en hebben een groot deel van mijn leven, is dicht bij en door veel van haar instrumenten. . . . [I] n de algemene mijn voornaamste verschil van mening, is dat zij wenst onbekend te blijven, en ik geloof haar rol in de geschiedenis is belangrijk genoeg om bekend. "

Quigley schreef van dit internationale netwerk van banken:

"" [T] Hij bevoegdheden van financiële kapitalisme had nog een verreikende doel, niets minder dan een wereldsysteem van financiële controle in particuliere handen staat om het politieke systeem van elk land domineren en de economie van de wereld als een geheel te maken. Dit systeem zou worden gecontroleerd in een leenheer wijze door de centrale banken van de wereld in onderling overleg handelende, door geheime akkoorden die overeengekomen zijn bij frequente particuliere bijeenkomsten en conferenties. De top van de systeem werd aan de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel, Zwitserland, een private bank in handen en gecontroleerd door de centrale banken ter wereld die zelf waren private ondernemingen. "

De sleutel tot hun succes, zei Quigley, was dat het bankiers internationale controle en manipuleren van het geld systeem van een natie, terwijl ze te laten lijken te zijn gecontroleerd door de overheid. In de verklaring klonk een uit de achttiende eeuw door de patriarch van wat de machtigste dynastie in de bancaire wereld. Mayer Amschel Rothschild beroemde Bauer zei in 1791:

"Sta mij toe te geven en de controle van een volk munt, en ik zorg niet wie haar wetten maakt."

Mayer's vijf zonen werden verstuurd naar de belangrijkste hoofdsteden van Europa - Londen, Parijs, Wenen, Berlijn en Napels - met de missie van de oprichting van een banksysteem dat zou buiten de overheid zeggenschap. De economische en politieke systemen van naties zou worden gecontroleerd en niet door de burgers, maar door de banken, ten behoeve van de bankiers. Uiteindelijk een prive-eigendom "is de centrale bank" werd opgericht in bijna elk land en dit systeem van centrale banken heeft nu opgedaan controle over de economieën van de wereld. Centrale banken hebben de bevoegdheid om geld af te drukken in hun respectieve landen, en het is van deze banken dat de overheid moet het geld om hun schulden te betalen en financieren hun activiteiten te lenen. Het resultaat is een mondiale economie waarin niet alleen de industrie, maar regering zelf draait op "credit '(of schulden) die door een bancaire monopolie onder leiding van een netwerk van private centrale banken, en op de top van dit netwerk is de BIS, de" centrale bank van centrale banken "in Basel.

Achter het gordijn

Voor vele jaren de BIS gehouden een zeer laag profiel, die achter de schermen in een verlaten hotel. Het was hier dat besluiten genomen te devalueren of te verdedigen valuta, stelt de prijs van goud, regulering van offshore banking, en verhogen of verlagen van de korte termijn rente. In 1977, echter, de BIS gaf zijn anonimiteit in ruil voor meer efficiënte hoofdkwartier. Het nieuwe gebouw is beschreven als "een achttien-verhaal hoge wolkenkrabber ronde dat uitstijgt boven de middeleeuwse stad, zoals sommige misplaatste kernreactor." Het werd al snel bekend als de 'Toren van Basel. " Vandaag is de BIS heeft gouvernementele immuniteit, betaalt geen belasting, en heeft zijn eigen prive-politie force.4 Het is, zoals voor ogen Mayer Rothschild, boven de wet.

De BIS is nu uit van 55 lid naties, maar van de club die regelmatig bijeenkomt in Bazel is een veel kleinere groep, en zelfs binnen, er is een hiërarchie. In 1983 in een artikel in Harper's Magazine genaamd "de uitspraak van het wereld van geld," Edward Jay Epstein schreef dat waar de echte zaken gedaan in "een soort van innerlijke club bestaat uit de half dozijn of zo machtige centrale bankiers, die vinden zichzelf meer of minder in dezelfde monetaire boot "- die uit Duitsland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Italië, Japan en Engeland. Epstein zei:

"De belangrijkste waarde die lijkt ook aan de innerlijke club af te bakenen van de rest van de BIS leden, is de stellige overtuiging dat centrale banken moeten onafhankelijk van hun eigen regeringen handelen. . . . Een tweede en nauw verwante innerlijke geloof van de club wordt dat politici niet worden vertrouwd met het lot van het internationaal monetair systeem te beslissen. "

In 1974 werd het Bazels Comite voor Bankentoezicht gemaakt door de centrale-bankpresidenten van de Groep van Tien Naties (nu uitgebreid tot twintig). De BIB verschaft de twaalf-member secretariaat van het Comite. Het Comite op zijn beurt stelt de regels voor het bankwezen wereldwijd, met inbegrip van de kapitaalvereisten en reserve controles. In een 2003 artikel getiteld "De Bank voor Internationale Betalingen roept op tot Global Currency," Joan Veon schreef:

"De BIS is waar alle centrale banken ter wereld bijeen om de wereldeconomie te analyseren en welke gedragslijn zij volgende te nemen om meer geld in hun zakken te bepalen, omdat ze controle over de hoeveelheid geld in omloop en hoeveel rente ze gaan overheden en banken kosten voor het lenen van hen. . . .

"" Als u begrijpt dat de BIS de snaren van de monetaire systeem van de wereld trekt, moet u vervolgens weten dat ze de mogelijkheid om een financiële boom or bust in een land te maken hebben. Als dat land is niet te doen wat de geldschieters wil, en alles wat ze moeten doen is het verkopen van zijn munteenheid. "5

De controversiële BASEL Accords

De kracht van de BIS maken of breken de economie werd in 1988 aangetoond dat, wanneer zij een overeenkomst van Bazel verhoging kapitaal van banken eisen van 6% tot 8% uitgegeven. Tegen die tijd had Japan zich als 's werelds grootste schuldeiser; maar Japan banken waren minder goed gekapitaliseerd dan andere belangrijke internationale banken. Verhoging van de vereiste kapitaal dwongen hen om te bezuinigen op kredietverlening, het creëren van een recessie in Japan heeft geleden als dat in de VS vandaag. Onroerend goed prijzen daalden en de leningen ging naar standaard als de beveiliging voor hun verschrompelde. Een neerwaartse spiraal, die eindigde met het totale failliet van de banken. De banken moesten worden genationaliseerd, hoewel dat woord niet gebruikt worden om te voorkomen criticism.6

Onder andere collateral damage, geproduceerd door de Basel-akkoorden is een hele reeks zelfmoorden onder Indiase boeren geen lening kunnen krijgen. De BIS kapitaaltoereikendheid normen leningen aan particuliere kredietnemers te worden "risico-gewogen," met de mate van risico bepaald door private ratingbureaus, en de boeren en kleine ondernemers kunnen het zich niet veroorloven de agentschappen honoraria. Banken derhalve ingedeeld in 100 procent risico op de leningen en vervolgens uitbreiding van de kredietverlening aan verzet tegen deze "hoog risico" kredietnemers, omdat meer kapitaal nodig was om de leningen te dekken. Toen het geweten van de natie werd gewekt door de Indiase zelfmoorden, de overheid, betreuren de veronachtzaming van de boeren door commerciële banken, die een beleid van de beëindiging van de "financiële uitsluiting" van de zwakke, maar dit had weinig echte stap effect op de leningen praktijken, vooral te danken aan de kritiek die door de BIS vanaf abroad.7

Soortgelijke klachten zijn afkomstig uit Korea. Een artikel in het 12 december de 2008-Korea Times met de titel "BIS roept Trigger Vicious Cycle" beschreven hoe Koreaanse ondernemers met goede zekerheden kunnen niet operationeel leningen van Koreaanse banken te krijgen, op een moment dat de economische neergang vereist meer investeringen en makkelijker krediet:

"" "De Bank van Korea heeft meer dan 35 biljoen won aan de banken sinds september, toen de wereldwijde financiële crisis went volledige gasklep, 'zei een analist Seoel, die daalde worden genoemd. 'Maar het effect is helemaal niet gezien met de banken te houden van de liquiditeit in hun kluizen. Ze gewoon niet te lenen en een van de grootste redenen is om te houden de BIS-ratio hoog genoeg om te overleven, 'zei hij. . . .

"Ha-Joon Chang een hoogleraar economie aan de Universiteit van Cambridge, is het eens met de analyticus. 'Wat banken doen voor hun eigen belangen, of voor de BIS-ratio te verbeteren, wordt tegen de belangen van de gehele samenleving. Dit is een slecht idee ", zei Chang in een recent telefonisch interview met Korea Times '.

In a Mei 2002 Artikel in de Asia Times getiteld "Global Economy: De BIS vs nationale banken," econoom Henry CK Liu opgemerkt dat het Basel-akkoorden zijn de nationale bankwezen gedwongen "te marcheren op dezelfde golflengte zitten, ontworpen om de behoeften van de dienst zeer gesofisticeerde financiële markten wereldwijd, ongeacht de ontwikkelingsbehoeften van hun nationale economie. " Hij schreef:

"[O] p nationale bankwezen plotseling gegooid in de stijve armen van de Bazelse kapitaalakkoord gesponsord door de Bank of International Settlement (BIS) of om de straf van woekerrente risicopremie gezicht bij het veiligstellen van de internationale interbancaire leningen. . . . Nationaal beleid plotseling worden blootgesteld aan prikkels voor particuliere financiële instellingen winst, alle leden van een hiërarchisch systeem gecontroleerd en gericht op het geld centrum van banken in New York. Het resultaat is te dwingen de nationale bankstelsels te privatiseren. . . .

"BIS voorschriften dienen alleen de interne ter versterking van de internationale private banking-systeem, zelfs op het gevaar van de nationale economieën. . . . Het IMF en de banken internationaal gereguleerd door de BIS zijn een team: De internationale banken roekeloos lenen aan kredietnemers in opkomende economieën om een schuld in buitenlandse valuta crisis te maken, komt het IMF als een drager van het virus in de monetaire naam van een gezond monetair beleid, dan de internationale banken komen als monniksgier investeerders in de naam van de nationale financiële redding banken te verwerven kapitaal ontoereikend is en geacht failliet door de BIS. "

Ironisch genoeg, merkte Liu, de ontwikkelingslanden met hun eigen natuurlijke hulpbronnen was niet strikt noodzakelijk de buitenlandse investeringen die hen gevangen in de schulden voor buitenstaanders:

"" Toepassing van de theorie van de Staat Money [die ervan uitgaat dat een soevereine natie is de bevoegdheid om haar eigen geld] kwestie is, kan een regering het fonds met een eigen munt al haar binnenlandse ontwikkelingsbehoeften van volledige werkgelegenheid te behouden zonder de inflatie ".

Als regeringen in de val van het aanvaarden van leningen in buitenlandse valuta's, maar ze geworden "schuldenaar volkeren" onder voorbehoud van het IMF en de BIS verordening. Zij worden gedwongen om hun productiecapaciteit te leiden naar de uitvoer, gewoon om, de nodige deviezen te verdienen om de rente op hun leningen betalen. Nationale banken geacht "kapitaal onvoldoende" hebben te maken met vernauwingen vergelijkbaar met de "conditionaliteiten" worden opgelegd door het IMF op naties schuldenaar: "escalerende kapitaalvereiste, lening writeoffs en liquidatie, en door middel van herstructurering selloffs, ontslagen, downsizing, de kosten snijden en invriezen op kapitaal-uitgaven. " Liu schreef:

"De omkering van de logica dat een gezond bankwezen moet leiden tot volledige werkgelegenheid en ontwikkelingsstoornissen groei, de vraag naar BIS regelgeving hoge werkloosheid en ontwikkelingsstoornissen degradatie in de nationale economieën als de reële prijs voor een gezonde wereldwijde private banking-systeem."

DE LAATSTE DOMINO To Fall?

Terwijl banken in ontwikkelingslanden werden gestraft voor die korte van de BIS-kapitaalvereisten, grote internationale banken erin geslaagd aan de voorschriften te ontsnappen, hoewel ze daadwerkelijk uitgevoerd enorme risico vanwege hun derivaten blootgesteld. De mega-banken zijn erin geslaagd om de Basel-regels door het scheiden van de "risico" van wanbetaling van de leningen en verkopen hem uit voor investeerders, met behulp van een vorm van afgeleide bekend als 'credit default swaps. "

Toch was het niet in de game plan dat Amerikaanse banken moet de BIS net te ontsnappen. Toen ze erin geslaagd om de eerste overeenkomst van Bazel, een tweede set van regels te omzeilen werd opgelegd bekend als Basel II. Volgens de nieuwe regels werden opgericht in 2004, maar ze waren niet geheven op de Amerikaanse banken tot november 2007, de maand na de Dow 14000 doorgegeven aan haar all time high bereikt. Het is allemaal vanaf daar omlaag. Basel II had hetzelfde effect op de Amerikaanse banken die ik had op Basel Japanse banken: ze zijn ooit moeite omdat op survive.8

Bazel II de banken om de waarde van hun verhandelbare waardepapieren die aan te passen aan de "marktprijs" van de veiligheid, een regel genoemd "mark to market."9 De regel heeft theoretische verdienste, maar timing is het probleem: het was opgelegd achteraf, na de banken al het harde-to-market activa hadden in hun boeken. Lenders dat was voldoende gekapitaliseerd om nieuwe leningen te verstrekken als zij plotseling failliet waren. Tenminste, dan zouden ze failliet als ze hadden geprobeerd om hun activa, een aanname vereist door de nieuwe regel te verkopen. Financieel analist John Berlau klaagde:

"De crisis is vaak wel een" marktfalen ", en de term 'mark-to-market' lijkt te versterken dat. Maar de mark-to-market regels zijn volkomen anti-markt en belemmeren de vrije-markt-functie van de prijs ontdekking. . . . In dit geval, de boekhoudkundige regels niet om de spelers op de markt te houden aan een actief als zij niet willen wat de markt momenteel ophalen, een belangrijke markt actie die prijs ontdekking van invloed op het gebied van landbouw tot antiek. "10

Het opleggen van de mark-to-market regel betreffende banken van de VS veroorzaakte een onmiddellijke credit bevriezing, die is overgegaan tot take down de economie, niet alleen van de VS, maar landen wereldwijd. Begin april 2009 is de mark-to-market regel uiteindelijk verzacht door de US Financial Accounting Standards Board (FASB), maar critici zei de wijziging heeft genoeg niet ver, en het werd gedaan onder druk van politici en bankiers, niet uit van een fundamentele verandering van beleid door het hart of de BIB.

En dat is waar het complot theoretici komen inch Waarom heeft de BIS niet intrekken of ten minste Basel II te wijzigen na het zien van de verwoestingen die zij veroorzaakt? Waarom heeft het zitten werkeloos toe als de mondiale economie stortte? Was het doel om zoveel economische ravage die de wereld zou met opluchting in de rush wachtende armen van de BIS met zijn prive-gecreëerde wereldwijde munt? Het plot verdikt. . . .

Oorspronkelijk gepost op Global Research op 18 april 2009.

-------------------------------------------------- ------------------------------

1. Andrew Marshall "Het Financieel New World Order: Op weg naar een mondiale valuta en World regering," Global Research (4.06.2009).

2. Alfred Mendez, "The Network ', in" De Wereld Centrale Bank: De Bank for International Settlements. "

3. "BIS - Bank of International Settlement: De moeder van alle centrale banken," Hubpages (2009).

4. Ibid.

5. Joan Veon, "De Bank for International Settlements roept op tot Global Currency, 'Nieuws met acties (2003-08-26).

6. Peter Myers, de "1988 Basel Accord - Destroyer van Japan van Financiën System '(bijgewerkt 09.09.2008).

7. Nirmal Chandra, "Is inclusieve groei Haalbaarheid in Neoliberale Nederland?", Netwerk Ideas (september 2008).

8. Bruce Wiseman, "De financiële crisis: een kijkje achter de wizard Gordijn," Canada Vrije Pers (19 maart, 2009).

9. Zie Ellen Brown, "Credit Where Credit is te wijten," webofdebt.com / artikelen / creditcrunch.php (2009-01-11).

10. John Berlau, "het internationale merk-to-market Contagion," open markt (10.10.2008).

No comments:

Post a Comment