Binnen de uraanmarkt's Secret World

Mired in het geheim, het uranium markt hoopt om ooit te bieden doorzichtigheid van de prijzen. Aan wie zal de 'echte' uraanprijs transparant worden? Volgens insiders weten goed voor de algemene beleggend publiek ooit erachter komt.

Utility brandstof managers concurreren met een paar handenvol brandstof makelaars voor de beste prijs te breken. Nutsbedrijven klagen over de ongewenste speculanten die hebt ingevuld op de markt. en het nut voorspellen een woordvoerder van de lange termijn de prijs< ongeveer de helft van de US $ 122/pound indicator van de prijzen aangekondigd in nucleaire markt Review deze afgelopen Vrijdag (nog een consulting service koos $ 125/pound voor hun 'indicator van de prijzen'). Sommige uranium mijnwerkers voorspelde een prijs voorbij snellende $ 200/pound. Wie is gaming wie? Of is dit alles deel uit van de onderhandelingen proces tussen producenten en eindgebruikers?

Intussen, meer directe prijs-transparantie lijkt te verschijnen op regelmatige ter plaatse uranium Mestena prijs van veilingen dan in de veel grotere, maar geheimzinnige uranium marktplaats. Toch is de hoeveelheid uranium deze prive-producent heeft verkocht is veel minder dan een procent van het uranium wordt verbruikt in 2006. De huidige spread tussen de contante en op lange termijn uranium prijsstelling is opgetrokken wenkbrauwen en een aantal heeft geleid tot de geloofwaardigheid van de spotprijs vraag.

volgende veiling Mestena's verluidt vindt plaats op 30 05, of althans dat is, wanneer het aanbod om te kopen van de U3O8 verschuldigd zijn. Deze keer Mestena zal een beetje van de concurrentie. Een niet nader genoemde hedge fund heeft contact opgenomen met potentiële kopers om aanbiedingen te vragen om 200 duizend pond U3O8 en 100 ton U als UF6 - twee dagen na Mestena opent de magie enveloppen. Naarmate er meer materiaal wordt aangeboden op de markt, misschien ter plaatse en op lange termijn de prijs zal beperken tot een meer logische verspreiden. Misschien, in plaats daarvan zal deze marge te sluiten wanneer nutsbedrijven en investeerders een consensus over Cameco Corp's Cigar Lake project, Namibische uitbreiding van Rio Tinto en het oplossen van de in maart overstroming in Noord-Australië, en een stevig datum BHP Billiton Olympic Dam expansie te bereiken.

Een kijkje in de geheimzinnige wereld

De op grote schaal aangekondigde Fiat-uranium 'verhandelen op de met veel publiciteit NYMEX ring gaat vooruit, maar van de uitwisseling steeds op zoek is voor de deelnemers, en het is ongeveer net zo onderhoudend als het kijken gras groeien. In Lower Manhattan, de uitwisseling van deze grondstof is niet alleen de eerste grondstoffen tot de handel Forum te bieden op platina meer dan 40 jaar geleden was, maar begin mei begonnen met het aanbieden 'papieren' uranium handel. Het publiek kan spelen The Paper Chase, maar niet voor de real McCoy - U3O8.

In het midden van de stad Manhattan, in de buurt van Grand Central Station, een minder bekende 'Commodity Exchange,' run door New York Nucleaire, heeft real-time trading scherm elke woensdagochtend 07:30-9:30 en het scherm is voor de handel het echte ding - de materiële levering van U3O8. De verwerkte uranium wordt aangeboden voor levering binnen een periode van 30 dagen bij een vergunninghoudende uraniumconversiewerkzaamheden faciliteit. Real product handel in "real-time door echte professionals, die mij van uranium, uranium of fungeren als een makelaar verbruiken voor beide zijden.

Nee, is het publiek niet uitgenodigd voor deze functie clubby. Men moet een gecertificeerde marktdeelnemer om een offerte in te verkopen or U3O8 door New York nucleaire's Uranium Online. While NYMEX papieren handel staat open voor amateurs en professionele handelaren, Uranium Online staat alleen erkende personen of uranium bod te koop aan te bieden.

"We hebben alle categorieën als spelers," New York Nucleaire Joe vertelde McCourt StockInterview.com. Degenen die zich hebben ingeschreven om fysieke handel op uranium zijn online systeem voor het scherm onder meer uranium producenten, hedgefondsen, brandstof makelaars en managers hulpprogramma brandstof. "Dit zijn de belangrijkste spelers in de fysieke markt uranium," McCourt toegevoegd.

Onze chat met Joe McCourt was heel verhelderend. Later in een e-mail uitwisseling met Uranium One chief executive Neal Froneman, kregen we te horen Joe is een 'deurklink van een aardige vent. " Anderen in de industrie echode zijn gevoelens.

In een paar woorden, Joe uitgelegd waarom uranium doorzichtigheid van de prijzen op dit moment is buiten bereik, en kon een mythische doel enige tijd blijven. "Er is dus weinig spelers in het bedrijfsleven, en er is veel van de vertrouwelijkheid," vertelde McCourt StockInterview. "Iedereen wil om te zien wat iedereen doet, maar ze niet wilt dat iemand om te zien wat zij doen."

McCourt eveneens heeft opgemerkt, dit geheim in de online-scherm van zijn bedrijf het systeem van de fysieke handel in uranium. "Iedereen wil dat iedereen berichten, maar ze willen niet zelf post," vertelde hij ons.

Omringd door een dergelijke mate van geheimhouding en de recente NYMEX concurrentie, waarom McCourt aanhouden? "Naar mijn mening, ik denk dat nutsbedrijven transparantie willen," vertelde hij ons. "We willen verbetering van hoe de markt werkt."

Dus wie deelneemt aan de wekelijkse sessies trading? "Dat zijn mensen waarvan we weten dat bonafide kopers en verkopers," McCourt gezegd. En wat maakt deze bonafide? "Wij zijn in contact met de belangrijkste spelers. We zijn in het bedrijf voor 25 jaar, en we gedaan hebben betrekking op veel mensen. We weten wie is voor echte en wie is niet voor real. "

Hoe werkt McCourt het scherm van de gamers? "We hebben de gebruiker overeenkomsten, regels en procedures dat iedereen tekenen," vertelde hij ons. "Het is een contract. Wanneer iemand posten iets in het systeem,'s een soortgelijk aanbod geldig. Ze maken een verbintenis. "

Doe de kopers en verkopers weten bij wie ze te maken hebben? "Nee, het anoniem is," zei McCourt. "Alleen wij weten. Wij staan als de hub. Ze kunnen ons zien, maar ze kunnen elkaar niet zien. " McCourt verzekerde ons zijn systeem heeft gehouden permanent registers van alle transacties en de besprekingen tijdens deze sessies de handel. "We hebben een systeem dat is controleerbaar, als sommige instantie tot ons komt," zei hij.

Een andere zorg was zijn bedrijf deelname aan de handel. "We doe dat nou niet op onze eigen rekening", vertelde McCourt ons. "We zijn strikt makelaars. Wij zijn matching kopers en verkopers. Het is onze reputatie op het spel. "

Voorafgaand aan deelname aan de online-handel, is iedereen in het systeem stuurde een mogelijke tegenpartij lijst. Die bedrijven die hebben slechte verhoudingen in het verleden kan Houw partijen met wie zij geen zaken doen. "Mensen zijn zeer bezorgd over het krediet," McCourt toegelicht. "Je wilt toch niet om een deal te sluiten met iemand die je niet zoals hun krediet, of als u niet denken dat ze een betrouwbare leverancier." Hij verklaarde voorts dat het risico departementen 'zeer betrokken bij aanbestedingen deze dagen zijn en de bedrijven zijn zeer voorzichtig met hun collega's.'

Wat zijn de bugs in het systeem van McCourt is? "Het meeste materiaal wordt gekocht en verkocht op grond van langlopende contracten", zei hij. "Er is niet een lange van de activiteit op de spotmarkt. We proberen tot meer activiteit te ontwikkelen op de spotmarkt te helpen door het gemakkelijker voor mensen om deals te doen, hebben van bepaalde levertijden en levering locaties. " Met andere woorden, McCourt hopen op de secundaire markt te standaardiseren.

Maar waarom is er slechts een twee-uurs handel sessie per week? "Er is niet veel van de liquiditeit in deze markt," reageerde McCourt. "We kozen twee uur een keer per week om zich te concentreren op dit punt. Anders is het als het kijken naar verf droog is. "

New York Nucleaire heeft slechts een transactie afgesloten sinds de lancering van deze eind vorig jaar. "Waarom?" "Voor grote bedrijven, dit is iets nieuws," legde hij uit. "Het heeft te gaan door middel van reviews, juridische beoordelingen, risk management en al die beoordelingen. Het is een afwijking van wat ze normaal doen. " In andere gesprekken die we hadden met nutsbedrijven en industrie insiders, is dat het probleem bij het opstellen gezichten NYMEX nutsbedrijven into de handel op hun uitwisseling.

Toch is het optreden van McCourt beïnvloed NYMEX de handel de afgelopen week. Nadat de handel in het scherm is afgelopen woensdag, de NYMEX juni 2007 U3O8 uranium swap plotseling gedaald. Tijdens de vorige week, McCourt scherm snapshot, publiceerde in zijn editie van donderdagavond heeft FreshFUEL juni 2007 uranium op $ 122 en uranium december bij $ 130. Deze afgelopen woensdag, december de levering van uranium voor daalde tot aan $ 125/pound.

Geen transacties plaatsgevonden. Maar, het doet bevestigen dat kopers bereid zou zijn om 122 dollar te betalen tot $ 125/pound to U3O8 kopen voor juni en december de levering. Verkopers hebben geweigerd deel met hun materiaal. Vijf dagen later, Ux Consulting stelde de onderneming ter plaatse wekelijkse indicator van de prijzen tot $ 125/pound. Uiteraard TradeTech besloot op de front-maand en maakte de beslissing te nemen van $ 122 in deze vrijdag editie van nucleaire Market Review, terwijl Ux Consulting besloten de levering van december maand prijs.

Als brandstof makelaar, die de hoofdactiviteit van New York's nucleaire, McCourt zei: "Wat betreft volume is ter plaatse betreft, denk ik niet dat iemand weet alles wat er gebeurt." Hij wees erop zijn bedrijf heeft gedaan transacties buiten de schermen. "Wij doen geen ruchtbaarheid aan deze transacties," vertelde hij ons. En trouw aan zijn woord heeft McCourt geen graadmeter voor de prijzen op de transacties van zijn bedrijf.

McCourt hoopt hij zijn online trading bedrijf te laten groeien door het aantrekken van meer kopers en verkopers bericht op zijn scherm systeem. "Wij helpen de kopers en verkopers bij elkaar komen dus uiteindelijk deze schermen zal gevuld worden met een hoop cijfers, en hopelijk een groot aantal transacties." McCourt wees er ook op, "Dat gaat om enorme transparantie toe te voegen aan deze markt, die op dit moment niet bestaat voor een groot deel." Hij hoopt hulpprogramma kopers maken, kunnen routine, kleine aankopen in plaats van grote aankopen niet frequent. "In plaats van het kopen van een miljoen pond per jaar, kunnen zij 20.000 pond per week te kopen," aldus McCourt.

Besluit

In het afgelopen jaar, heeft de combinatie van een scherpe prijsstijging van uranium vergezeld door de toetreding van nieuwe producenten zich waarschijnlijk uranium onleesbaar doorzichtigheid van de prijzen in plaats van een grotere transparantie.

Behalve uit te vinden waarom er nu een $ 37/pound spread tussen de spot en lange-termijn contract prijs voor U3O8, hebben we een belangrijke onbeantwoorde vraag. Op welk niveau zijn de 'escalatie' bodemprijs voor de recente contracten kondigde voor de korte termijn U3O8 productie door bedrijven zoals Paladin Resources (PALAF) en Uranium One? Totdat we een beter begrip van deze bodemprijzen, kunnen we niet redelijkerwijs had prijstransparantie.

In de tussentijd kunnen beleggers en handelaren hebben sommige glimp van prijstransparantie, maar alleen voor korte termijn handel. In een vorig artikel, hebben we een aantal van de beschikbare markt research tools beschikbaar om de geavanceerde belegger.

Laten we dit in de tijdlijn een lineair voor een beter begrip.

Het eerste bedrijf uit de doos met een aanduiding van waar het uranium markt kan hoofd tijdens de lopende week en in het begin van de volgende week is in New York Nucleaire. Woensdag de handel in het scherm bevat hulpprogramma managers brandstof, brandstof makelaars, utiliteits-risk managers en andere kopers, die vierkant af gedurende twee uur, vroege woensdagochtend, tegen hun collega's. Deze kunnen ook andere makelaars brandstof, uranium producenten of hun marketing managers, hedgefondsen en speculanten. Tot op heden zijn de prijs verstrekte aanwijzingen over wat de kopers bereid kan worden gevonden om te betalen voor U3O8 aankopen, en tegen welke prijzen verkopers zullen geen deel uitmaken van hun materiaal.

Toegegeven, weinig activiteit transactie heeft plaatsgevonden op de Uranium Online trading schermen, maar die de activiteit tijdens het scherm handel sessies biedt een zekere prijs begeleiding. Op donderdagavond, Washington Nucleair (zusterbedrijf van New York Nuclear) e-mails de wekelijkse editie van FreshFUEL op betaalde abonnees. In de afgelopen twee kwesties die we hebben onderzocht, een screen shot is te vinden op pagina 2.

Late vrijdagavond elke week publiceert TradeTech veranderingen in de contante koers in Nucleaire Market Review. TradeTech interviews van haar eigen lijst van marktpartijen op vrijdagmiddag en verzamelt de nieuwe gegevens niet gerapporteerd in FreshFUEL. Omdat de marktdeelnemers in de woensdag-scherm sessies zijn vooral Noord-Amerikaanse en Europese, TradeTech kan verkrijgen van nieuwe gegevens of te weten komen over off-screen scherm transacties na woensdag de handel.

Elke twee weken, is Platts Nuclear Fuel gepubliceerd voor de nucleaire industrie. In de 21e mei editie een van de drie voorpagina gemeld "Twee uranium veilingen Naar verwachting zal U de prijs opdrijven." Spot prijs transacties, waren er volgens handelaren Platts geïnterviewd, naar verwachting tussen de $ 120 en $ 140/pound U3O8. Omdat de Platts e-mails zijn nieuwsbrief aan betalende abonnees op vrijdag vóór TradeTech kwesties zijn wekelijkse spotprijs, abonnees krijgen Platts de 'oude' prijs.

Ergens op laat maandag, Ux Consulting rapporteert haar ter plaatse uraanprijs op betaalde abonnees. Op een enkele keer zijn er verwaarloosbare verschillen tussen de prijs en de UxC TradeTech wekelijkse spotprijs. Laat dinsdag, niet-abonnees UxC vinden dit het adviesbureau indicator van de prijzen.

De volgende dag, op de vroege woensdagochtend een nieuwe cyclus begint op het moment van New York de kerncentrales in het volgende zitting van de handel in het scherm voert.

Voor alle heisa, heeft weinig uranium doorzichtigheid van de prijzen plaatsgevonden met NYMEX futures. Ux Consulting president Jeff Combs aangekondigd zou het ongeveer zes maanden of zo te ontwikkelen. Het is het 'of zo' een deel zijn wij van mening kan langer duren dan verwacht de heer Combs. In de manier van een verontschuldiging, stelde NYMEX dit kleine bedrag van de handel was 'wat werd verwacht.'

NYMEX gezichten dezelfde horden New York Nucleaire nog overwinnen. Risicobeheer afdelingen van nutsbedrijven vraag of ze niet zullen deelnemen aan deze futures. Van die gesprekken die we hebben gehad, we zijn verteld: "We zijn nog steeds de studie van dit."

Tussen New York is woensdag nucleaire handel in het scherm van de fysieke uranium (in tegenstelling tot 'papieren handel') en wekelijks verslag TradeTech's ter plaatse uranium prijs, krijgen we enkele aanwijzingen over de richting van het uranium markt.

Maar dit is slechts op korte termijn zicht. Tot op de lange termijn de prijs van uranium en de contante prijs smalle de verspreiding, en tot prijstransparantie komt over van de "escalatie van de contracten vloer," het grote publiek zal blijven in het donker.

Een echte oplossing zou afkomstig zijn van fysieke uranium handel op een grote schaal, zoals Joe McCourt stelt zich, in plaats van de Fiat de handel die nu plaatsvinden.

Copyright © 2007 van StockInterview, Inc Alle rechten voorbehouden.

No comments:

Post a Comment