Bemiddeld Deposito's, Wanneer is de grote boze wolf

Reuters publiceerde een artikel vorige week op de "kwaden" van bemiddeld deposito. En nu, mijn handschoenen zijn uit!

Laten we meteen iets krijgt. Deposito, bemiddelde of anderszins zijn niet het probleem. De banken maken slecht beheer beslissingen zijn het probleem. Het probleem is met slechte leningen van de Bank en een slechte investeringsbeslissingen nemen. Het is niet de aanvaarding van een bemiddelende rol deposito's die banken oorzaken mislukken.

De waargenomen probleem met bemiddel
Er is ook andere klasse van deposito dat waarschijnlijk meeste mensen buiten de bancaire bedrijfstak zelfs niet weten. Ze komen uit een inflatiepercentage listing service. Beoordeel notering diensten die daadwerkelijk een specifieke vrijstelling van makelaars deposit worden beschouwd omdat ze niet te vergemakkelijken "" de plaatsing van het deposito. Ze hebben net de tarieven te verstrekken en de vermogensbeheerder maakt de beslissing welke instelling het depot plaatsvindt. (Niet zelfs ik begon op deze). Ook hier kan een lijst met banken cd-tarieven op deze diensten en binnen uren te verhogen Miljoenen dollars. Miljoenen dollars die zijn net zo vluchtig als elke bemiddeld aanbetaling.

Het artikel, geschreven door John Poirier maakt ook gebruik van bangmakerij en een mooie zouten van verkeerde informatie te geven de indruk dat bemiddeld bij deposito's kwaad zijn. Bijna elke paragraaf kon worden weerlegd. Maar toen deze post zou worden 10 pagina's lang.

In de eerste plaats artikel leidt af met een verklaring over de "cash hongerige banken in gevaar zijn van falende" vanwege bemiddeld bij deposito's. Het feit is dat de banken zijn contant hongerig omdat ze maakten risicovolle leningen die niet worden terugbetaald. Anderzijds hebben zij de cash hongerig, want zij verliezen "core" deposito's tot een hoge opbrengst spaarrekeningen en lopende rekeningen die worden aangeboden op het internet.

Volgende het artikel dat bemiddeld deposito's "aangewakkerd een hele reeks van recente bank mislukkingen." Eerste, er slechts vier mislukkingen dit jaar. Ik zou niet te classificeren, dat als een golf. Tweede, van de vier banken, alleen ANB had een grote hoeveelheid bemiddeld deposito. Douglas NB had ongeveer 3,2% van hun deposito vermeld als bemiddeld en First Integriteit had ongeveer 4%. Banken dat doen nemen bemiddeld deposito meestal ze beperken op niet meer dan 10%.

Een van de grappiger onjuistheden is het feit dat de auteur schrijft, "bemiddelde deposito zijn kortlopende deposito die vaak banken aantrekken in afgelegen gebieden om de kredietverschaffing activiteit te vergroten." Eerste, bemiddelde deposito kan veel uit kortetermijninvesteringen worden. Zij kunnen variëren van 90-dagen naar 20-jaar. De term is echt afhankelijk op de markt. Tweede, het artikel impliceert dat was het lokmiddel van bemiddeld stortingen die veroorzaakt hen riskante kredietverlening activiteit te vergroten. Maar meestal heeft de Bank reeds begonnen met de kredietverlening en plotseling beseft dat ze behoefte aan meer deposito's van de leningen te financieren. Het verhoogde risico de bank was bereid te nemen (tenminste gedurende de Housing bubbel) werd aangewakkerd door hebzucht en de lage kosten van fondsen, niet bemiddelde deposito.

Een van de weinige gedeeltelijk ware uitspraken is "bemiddeld deposito gewoonlijk ook hogere tarieven dan andere bank producten bieden zoals certificaten van deposito ..." The ware deel is vaak hoger zijn. Zoals ik echter hierboven vermeld, kunnen zij niet hoger dan veel internet specials. Deze auteur laat zien hoe kort die tijd nam hij met zijn onderzoek. 99% van de bemiddelde deposito's zijn certificaten van deposito's.

Ben echt bemiddeld deposito's duurder maar? Als een bank die $ 1 miljard's heeft behoeften 5 dollar Miljoen dollar kunnen ze een prive-offer aan makelaars zonder waarschuwing hun gehele storting basis van deze hogere tarieven. Dus zou je een hoger tarief in plaats van betalen op $ 5MM of $ 1BB? Bovendien bemiddelde deposito meestal in hogere denominaties die veel betekent, veel minder papierwerk en handling voor de bank. Ze zijn vaak ook van andere financiële instellingen. Dit betekent de Patriot Act niet van toepassing en de bank niet zorgen te maken over OFAC schendingen. In de lange termijn, bemiddelde deposito's kosten de bank minder. Slot, hoewel een enkele neerlegging kan meer vluchtig, de broker is meestal staat om alle deposito dat nauwe en dus, bemiddeld deposito geworden een stabiele financieringsbron vervangen. Zij zijn zeker meer stabiel zijn dan hoogrentende spaarrekeningen worden aangeboden over het internet dat kan worden teruggetrokken op elk moment.

De auteur leidt daaruit af dat ANB was een kleine Arkansas bank. Hij maakt het lijkt alsof de boze makelaars maakte gebruik van een kleine kleine bank. ANB Financiële ten het ogenblik van afsluiting voorbij was $ 2BB in activa. De meeste banken niet meer dan een miljard dollar aan activa. ANB is een grote bank. Het beheer van deze bank hadden niet de wol gepoolde over hun ogen. De makelaars niet gekomen om hen als wolven in schaapskleren.

Hij stelt dat de FDIC raapte de +214.000.000 dollar tab wanneer ANB werd overgenomen. Pulaski overnam een groot deel van de deposito. Als de sluiting proces nog niet is afgerond en ANB de activa verkocht, is er geen manier om te weten hoeveel het daadwerkelijk gaat kosten. Maar als u wilt praten over kostenbeheersing, hoe over de Bear Stearns bailout of de miljarden en miljarden dollars de Fed heeft in het systeem gepompt. Hoeveel is dat kostenberekening en hoeveel van die de banken gebruiken om hun wanbeleid praktijken voortduren.

Deposito's van een andere bron dan het lokale gebied moeten meer toezicht, van eventuele aanvullende onderzoek zal worden geplaatst. Als een bank verzekeringspremies worden verhoogd voor het aanvaarden van een bemiddelende rol-deposito's, de praktijk van het gebruik van rente notering diensten en het aanbieden van internet specials zal toenemen, waardoor plinten de intentie van de oorspronkelijke reglement (dat is om banken een wakend oog houden op hun non-core deposito's).

Wanneer youve door alle van bovenstaande gekregen, wie werkelijk gaat betalen voor hogere toezicht en of de hogere premies die zijn voorgesteld? U het veiliger te maken. U de spaarder bent degene die zal betalen met lagere tarieven. Je hebt al zwaar getroffen met de Fed verlagen tarieven meer dan 3%. De FDIC nauwkeurig de gehele bancaire transactie, met inbegrip van alle bronnen van deposito's en leningen praktijken. Het feit is in 2008, alle deposito zijn volatiel.

Een grappige kant notitie. Ik keek de nederlegging uitsplitsing betreffende ANB. En Ik ontdekte waarom ze mislukt. Met ingang van 3 / 31, de FDIC gemeld dat zij ongeveer $ 1.8BB in deposito's had. Daarvan is ongeveer $ 1.7BB vermeld als kern en ongeveer $ 1.5BB werd genoemd als bemiddeld. Een storting kan niet beide kern-en bemiddeld. Ik denk ANB mislukt omdat ze eenvoudigweg niet konden voeg 1 +1. : O)

Als u een bank en moeten enkele financiering. Geef ons een gesprek. We hebben een variëteit methoden en bronnen we kunnen gebruiken om u helpen verhogen deposito. Bezoek onze bank financiering pagina.

No comments:

Post a Comment